Press

PRESSMEDDELANDE - 29 Dec 2015

Resesökmotor erbjuder prisgaranti på flygbiljetter

Det har länge varit en djungel att hitta runt bland de otaliga billiga flygbiljetterna från flygbolag och resebyråer. Konkurrensen är stor mellan flygbolagen, som öppnar nya linjer och ökar kapaciteten och priserna går upp och ner. Så hur vet konsumenterna om flygpriset de hittat är det billigaste på marknaden?

Genom att erbjuda konsumenterna en prisgaranti ger resesökmotorn travelmarket.se nu en extra säkerhet till konsumenterna när de beställer sina flygbiljetter.

Kort sagt ger Travelmarket en prisgaranti på den flygbiljett som konsumenterna hittar via travelmarket.se och som de därefter beställer hos det reseföretag som Travelmarket hänvisar till. Hittar konsumenten inom fyra timmar en billigare flygbiljett än den de har beställt, betalar Travelmarket tillbaka mellanskillnaden.

Flygresorna ska vara identiska gällande antal personer som reser, flygbolag, rutt, antal stopp osv, och det finns en rad andra villkor som ska uppfyllas för att konsumenten ska ha rätt till en återbetalning av mellanskillnaden.

"Vi är en neutral prisjämförelsesajt och vi jämför priser från hundratals flygbolag och onlineresebyråer och vi menar att vi redan ger konsumenterna den bästa översikten av resemarknaden. Nu kommer vi framöver att kunna ge konsumenterna en extra säkerhet för att den flygbiljett som de hittar via travelmarket.se är den billigaste biljetten på marknaden vid beställningstillfället", säger VD Ole Stouby från resesökmotorn travelmarket.se.

Men oavsett om Travelmarket hittar de billigaste här-och-nu flygpriserna på marknaden, så står sökmotorn med utmaningen att flygpriserna ändrar sig från timme till timme och reellt kan den samma flygbiljetten falla i pris under några få timmar. Dels lanserar flygbolagen löpande nya kampanjer och dels anpassar de löpande flygpriserna efter utbud och efterfrågan.

"Oftast kommer priset på flygbiljetten att ha en stigande tendens efter beställningen eftersom det finns färre platser kvar till det låga priset. Om det motsatta skulle ske så har vi nu prisgarantin som innebär att vi betalar ut mellanskillnaden om det blir nödvändigt. Vi erbjuder prisgarantin för att vi leder konsumenterna fram till de billigaste flygbiljetterna och hela tanken med detta är att konsumenterna ska ha förtroende för att de har hittat den billigaste biljetten på kortast tid”, understryker Ole Stouby.

Aldrig tidigare har en resesökmotor kunnat ge prisgaranti på flygbiljetter och prisgarantin från Travelmarket har i dag lanserats i Sverige, Danmark och Norge.

Läs mer om flygbiljetter med prisgaranti här

Illustration:
 
Kontakt: VD Ole Stouby
E-post: ols@travelmarket.com
Telefon: +45 40 81 72 47

Kontakta

Pressmeddelanden

Få alla våra pressmeddelanden på e-post.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.