Press

PRESSMEDDELANDE - 21 Jan 2016

Rekordbilliga flygbiljetter väntar under 2016

Goda nyheter väntar speciellt för de konsumenter som vill resa långt bort under 2016. En ny priskoll gjord av Svenskt flygprisindex visar att flygbiljetterna under 2016 börjar på en rekordbillig nivå. 

Se Svenskt flygprisindex nr. 84 - avresevecka 7/2016 och jämför med tidigare utgåvor av indexet. 


De goda nyheterna kommer från Svenskt flygprisindex som varje månad undersöker priserna på flygbiljetter till 20 av svenskarnas favoritdestinationer i Europa och resten av världen.

”Priset på resor i vecka 7 i jämförelse med förra året har fallit på överraskande många av de flygrutter som vi undersöker och jag tror att det finns stor chans för att flygpriserna kommer att fortsätta att falla under 2016” säger VD Ole Stouby från resesökmotorn travelmarket.se. ”Det är den hårda konkurrensen bland flygbolagen och det låga oljepriset som pressar priserna på flygbiljetter helt i botten, ” avslutar han.

Prisfall på många interkontinentala flygrutter
Prisfallet på flygbiljetter märks tydligast på interkontinentala resor. Om man jämför flygpriserna för vecka 7 med tidigare år så är priset det lägsta någonsin på med än 50% av de flygrutter som ingår i priskollen. Genomsnittspriset för interkontinentala flygningar är också det lägsta någonsin i vecka 7.

Tabell över genomsnittspriset på interkontinentala flygningar i vecka 7 

Genomsnittet av de lägsta biljettpriserna till 10 interkontinentala destinationer i Svenskt Flygprisindex. Priser i SEK för returbiljetter med avresa i vecka 7. Priserna är inklusive skatter och avgifter, men exklusive eventuella tillägg för bagage, val av sittplats, måltider och betalning med kreditkort.

Priskollen undersöker priser till dessa städer: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexiko City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Några flygpriser är till och med de lägsta sedan Svenskt flygprisindex började med sin priskoll år 2009. Bland de rekordbilliga priserna hittade vi dessa (t/r):
 
Köpenhamn - Dubai: 2 458 SEK
Stockholm - Los Angeles: 3 445 SEK
Göteborg - Los Angeles: 3 472 SEK
Stockholm - Tokyo: 3 470 SEK

Flyg i Europa är också billigt
Priserna på flygbiljetter från Sverige till europeiska destinationer är också låga. Här är det primärt lågprisflygbolagen som pressar ner priserna. Bland de attraktiva priserna som hittades i priskollen finns flygresor till spännande storstäder som Amsterdam, Köpenhamn, Prag och Rom.

Se prisutvecklingen på flygbiljetter sedan 2009 i det interaktiva diagrammet

Hitta billiga flygbiljetter här


FAKTA

Svenskt flygprisindex ges ut var fjärde vecka av resesökmotorn travelmarket.se baserat på en översikt över de billigaste returflygbiljetterna till de tio populäraste europeiska och interkontinentala destinationerna.

Destinationer i Svenskt flygprisindex:
Europa:
Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Wien.
Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Kontakt: VD Ole Stouby
E-post: ols@travelmarket.com
Telefon: +45 40 81 72 47

Kontakta

Pressmeddelanden

Få alla våra pressmeddelanden på e-post.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.