Press

PRESSMEDDELANDE - 16 Feb 2016

Det här är Sveriges bästa reseblogg

För bara några få år sedan innehöll svenska resebloggar mest personliga, dagboksliknande texter som främst var riktade till familj och vänner. Men i dag har flera svenska resebloggar utvecklats till personliga resemagasin fyllda med fantastiska bilder, nyttiga restips och välskrivna texter.

Men vilka resebloggar är de bästa? Vilka resebloggar inspirerar sina läsare mest? Vilka resebloggar förser läsaren med de bästa råden? Ja, vilka resebloggar skapar mest värde för sina läsare

Det beslöt resesökmotorn travelmarket.se att undersöka och i förbindelse med det ordnades tävlingen "Sveriges bästa reseblogg" för att hitta de bästa resebloggarna i Sverige baserat på en rad kriterier. Otroliga 67 svenska resebloggar har deltagit i tävlingen, varav tio blev utvalda som finalister och av dessa har tre resebloggar utsetts som de bästa i Sverige.

Vinnaren är Fantasiresor.se - en reseblogg skriven av Sofia Zetterqvist som beskriver sig själv som obotlig resenörd och bloggen som en plats där reseälskare kan hitta inspiration.

Fantasiresor.se blev bland annat vald som vinnare eftersom bloggen som helhet är överskådlig, användarvänlig och verkligen inspirerar till att resa och upptäcka nya platser. Dessutom är blogginläggen varierade, välskrivna och innehåller bilder av hög kvalitet.

Sofia kommenterar utmärkelsen så här:
”Det känns så otroligt hedrande att få vinna Sveriges bästa reseblogg. Jag lägger ner väldigt mycket tid på min blogg och då är det extra kul att få en sådan här utmärkelse som lön för mödan! Jag hoppas kunna bidra till en bättre bloggvärld där kvalitet ibland får vinna över kvantitet, berättandet över selfien och där det fria ordet får fortsätta att vara fritt trots att det finansieras.”

På plats nummer 2 och 3 i tävlingen kom Resfredag.se och Livetfråndenljusasidan.se. Hos Resfredag.se finns ett stort urval av inspiration, praktiska råd och personliga skildringar som förbereder dig på bästa sätt inför resan. Livetfråndenljusasidan.se skriver passionerat om allt från aktiva resor till badsemester och lyckas förmedla lyckan med att resa på ett alldeles eget sätt.

”Resebloggar kan vara en värdefull källa till information när man planerar inför kommande resor. Här hittar man ofta helt personliga och uppdaterade restips från personer som älskar att resa. Vi anser att resebloggar och resebloggare kommer att spela en allt större roll i framtiden när man söker efter inspiration och information om resor på nätet”, säger Content Marketing Manager Kenneth Karl Nielsen från resesökmotorn travelmarket.se.

Här är de tre bästa resebloggarna i tävlingen:
1. Fantasiresor.se
2. Resfredag.se
3. Livetfråndenljusasidan.se

Se de 10 finalisterna i tävlingen här

För mer information om tävlingen eller vid andra frågor, vänligen kontakta:
Kenneth Karl Nielsen [ +45 76 43 30 31 / kkn@travelmarket.com ]

Kontakta

Pressmeddelanden

Om du vill få pressmeddelanden från oss, vänligen skriv ett e-postmeddelande till info@travelmarket.com.

Då sätter vi dig på listan.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.