Resor till Bhutan

Resor till Bhutan

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Bhutan är Shangri-La eller det förlorade Paradiset. Den självvalda isoleringen och underutvecklade infrastrukturen gör att detta mystiska land hör till de mest fascinerande och okända länderna i Asien eller i hela världen. Trots sin kulturella likhet med Tibet är landet sitt eget. Tiden verkar ha stått stilla i det buddhistiska Bhutan. Även om landet öppnades för resten av världen 1974, skall den långsamma moderniseringsprocessen inte gå ut över befolkningens kulturella och religiösa traditioner. I stället för att tala om Brutto National Produkt talar de i Bhutan om Brutto National Lycka. Bhutan är ett jungfruligt land med förbluffande scenerier, idylliskt landskap, exotisk arkitektur och en ödmjuk och gästfri befolkning som fortfarande lever som förfäderna gjorde.

Landet Bhutan är ett fascinerande och fortfarande okänt land i Asien. Landet värnar i hög grad om sin befolknings kulturella och religiösa traditioner som har bakgrund i buddhismen. Landet bjuder på idylliska landskap och imponerande arkitektur.
Bedöm resmål
4,5
(82 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Bhutan - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Bhutan.

Thimbu

Thimphu är Bhutans huvudstad. Staden grundlades 1955 och ligger i ett fantastiskt naturlandskap. Här finner man den brusande Thimphufloden och vackra dalar omgivna av höga berg. Staden är liten för att vara en huvudstad, men den är mysig och lugn och alla besökare njuter av sitt besök i Thimphu.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.