Sommarsemester 2018 – 12 goda idéer

I denna guide har jag valt ut 12 fina erbjudanden på sommarresor i 3 olika prisklasser, till barnfamiljer, seniorer, singlar och par. Och du får några tips till hur du hittar en härlig sommarsemester 2018.

Seniorer

Liten budget: Ta en billig sista minuten-resa
Som pensionär har du ofta den stora fördelen att du inte behöver resa under högsäsong, och därför finns fina möjligheter att hitta mycket billiga sista minuten-resor. När du reser utanför säsongen så är klimatet dessutom ofta mer behagligt, och det är generellt lite lugnare, även på de mest populära resmålen.

Här hittar du: De 100 billigaste sista minuten-resorna

Mediumstor budget: Kryssning i Europa
Kryssningar blir mer och mer populära på svenskarnas sommarresor, och behöver inte kosta skjortan, speciellt om du väljer en kryssning i Europa. Några av de mest populära kryssningarna i Europa trafikerar de norska fjordarna, Östersjön och Medelhavet.

Större budget: Rundresa eller safari
Låt sommarsemestern i år bli semestern där du förverkligar dina resedrömmar. Det finns massor av fantastiska rundresor, där du får se några av världens mest intressanta sevärdheter, vare sig de är skapade av människan eller av naturen. Du kan exempelvis åka på safari i Afrika eller på rundresa med en svensk reseledare eller guide.

Familjen som reser med barn

Liten budget: Semester i Sverige och Norden
Om ni har valt att stanna hemma i år, så är Sverige ett fantastiskt land att utforska med dina barn.

Somliga sevärdheter är dyra, men det finns också många sevärdheter som är gratis. Ni kan antingen åka iväg på en dagstur, bo billigt på vandrarhem eller på campingplatser, där många i dag också erbjuder inkvartering i små stugor.

Det är också enkelt och förhållandevis billigt att åka på sommarsemester till våra grannländer i Norden. Speciellt Danmark är populärt bland barnfamiljerna, där ett besök på Legoland, Lalandia eller Den Blå Planet står högt på listan. Innan resan till Danmark kan du enkelt reservera plats på vandrarhem eller campingplatser på förhand, så försäkrar du dig om en problemfri semester.

Mediumstor budget: Charterresa med All Inclusive
Är er budget lite större, kan det löna sig att kika efter en charterresa. Om man beställer i god tid, finns det fortfarande ett stort urval och goda möjligheter att hitta ett bra erbjudande. Kom ihåg att undersöka vad All inclusive kostar – en semester med All inclusive är inledningsvis dyrare men ger dig bättre kontroll över semesterkassan. Sök efter charterresor här.

Sommarsemester 2018

När sökresultatet presenteras, så kan du på vänster sida välja kriterier, såsom All Inclusive, barnpool och klassificering på hotellet.

Chartersemester med barn? Se vår inspirationsguide!
Billiga charterresor till Grekland i juni, juli och augusti – lågprisöversikt

Större budget: Fly & drive i USA
Ett helt fantastisk sätt att visa världen för barnen är med en ”fly and drive”-semester. Du bestämmer själv tempot på semestern och det finns gott om tid att uppleva den stora vida världen med dina barn. Florida i USA är mycket populärt bland barnfamiljer. Därutöver är Australien och Nya Zeeland klassiska destinationer för detta sätt att resa, men man kan naturligtvis också välja att utforska exempelvis Kanada eller Sydafrika. Det går att antingen beställa ett färdigt paket, eller själv arrangera resan med flygbiljetter, hotell och hyrbil.

Resebudget till Kalifornien och västra USA – roadtrip med familjen
Reseguide till ett soldränkt Miami

Paret utan barn

Liten budget: Billig sista minuten-resa
När man reser utan barn, är chansen att hitta en sista minuten resa mycket god, och om solen skiner i Sverige, kan man ofta komma mycket billigt iväg till många olika resmål. Om vädret i Sverige är sämre, blir det ofta dyrare, men en sista minuten är ändå nästan alltid en billigare resa än att boka långt i förväg.

Här hittar du: De 100 billigaste sista minuten-resorna

Mediumstor budget: Egen arrangerad resa i sydöstra Europa

sommarresor

Är du upplagd för lite mer äventyr, kan jag varmt rekommendera att själv köpa flygbiljetter och hotell på internet, och resa runt i sydöstra Europa. Prisnivån i många länder är fortfarande låg, och flera områden är fortfarande relativt fria från turister. Det ger en unik möjlighet att uppleva en härlig del av Europa innan massturismen kommer.

Större budget: Exotisk solsemester
Det finns kanske inte något mer romantiskt och avslappnande än att ligga på en öde tropisk sandstrand med en drink i handen och se sin älskade partner i ögonen. På Travelmarket kan du jämföra priser på resor till olika tropiska paradis, exempelvis Maldiverna, Seychellerna, Mauritius och många andra.

Singel

Liten budget: Ta med en vän med på sista minuten
Det bästa med att vara singel är att du kan åka på flera resor med dina vänner, vilket öppnar upp för helt andra möjligheter än att resa med en partner. Bestäm exempelvis med din bästa vän att oavsett var ni hamnar så skall ni åka på en sista minuten-resa tillsammans.

Mediumstor budget: Åk på en singelresa med andra

sommar 2018

Fler och fler resebyråer arrangerar resor speciellt riktade till singlar. Fördelen med denna typ av resor är naturligtvis att du reser med likasinnade, vilket ofta ger en härligt avslappnad och festlig stämning. Om du har barn, arrangeras också resor för singlar med barn.

Större budget: Res jorden runt
Att vara singel är också förenat med att ha många möjligheter. Kanske är det nu du skall fara iväg på den där långa jorden runt resan? Möjligheten kanske aldrig kommer tillbaka. Andra som reser ensamma är oftast öppna för nya bekantskaper, och du kommer med stor sannolikhet att finna många nya vänner. Du kan söka efter flygbiljetter och hotell på Travelmarket.

Flera tips til en härlig sommarsemester 2018

Jag hoppas att du har blivit inspirerad av några av ovanstående förslag. Om inte, så kan du hitta massor av andra förslag till spännande resor på Travelmarket. Klicka på något av menyalternativen i toppen av sidan och sök – det är första steget till att komma iväg!

Toppfoto (c) istockphoto / GlobalStock / wojciech_gajda / Maica
Pensionärer (c) istockphoto / STEEX
Camping (c) istockphoto / monkeybusinessimages
Fly and drive (c) istockphoto / ferrantraite
Par med karta (c) istockphoto / PeopleImages
Singlar (c) istockphoto / kali9

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy