Resor till Bolivia

Resor till Bolivia

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Bolivia är det högst belägna landet i Sydamerika . Här bor flest av sydamerikas indianer, över 50 procent av befolkningen. Indianerna håller fast vid sina värderingar och sin traditionella tro. Bolivia är ekonomiskt sett ett av de fattigaste länderna i Sydamerika, men i gengäld ett av de rikaste när det gäller gammal indiankultur, imponerande landskapsscenerier i och omkring Anderna, samt rester av mystiska urgamla civilisationer. Bolivia är ett land som bara väntar på att bli upptäckt.
Bedöm resmål
4,6
(56 omdömen)

Utvalda temaresor från Bolivia

Filtrera resor till Bolivia efter tema

Amazon Basin

Stor massiv regnskog med jätteträd och andra imponerande växter är vad man finner i the Amazon Basin, som är ett så stort område att det upptar hälften av landets areal.

La Paz

La Paz är hemort för en miljon bolivianer. Staden ligger i en dal med centrum i botten. Dagar med klart väder kan man i stadens bakgrund se snöklädda bergtoppar som strålar i solen. Staden bjuder också på ett oförglömligt persongalleri. Här möter du indiankvinnor med de karaktäristiska plommonstopen och ballongkjolarna, affärsmän i kostym, militärer med k-pistar och tiggare i trasor.

Södra Bolivia

Södra Bolivia bjuder både på vild och skakande natur med ensamma vulkantoppar och saltöken. Men också på mycket fruktbara områden med många vin- och fruktplantager. Området visar en del av den stora variation man finner i Bolivia.

Titicacasjön

Titicacasjön är en av världens högst belägna sjöar. Den ligger i ett helt fantastiskt naturområde med berg och kullar, mitt emellan Bolivia och Peru.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.