Resor till Brasilien

Resor till Brasilien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Brasilien väcker drömmar om tropiska regnskogar, brusande karnevalsnätter och en evig blå himmel, varifrån solen kastar sina strålar ner på kritvita sandstränder. Rio de Janeiro ropar på sina gäster med exotisk mystik och Amazonasdjungeln erbjuder obegränsade möjligheter för den äventyrslystna resenären. Det enorma gröna landet har allt, vad dets namn lovar och mera därtill. Brasiliens storlek och fantastiska allsidighet gör landet till en pärla för alla, som kastar sig ut i äventyret Brasilien.
Bedöm resmål
4,5
(68 omdömen)

Utvalda temaresor från Brasilien

Filtrera resor till Brasilien efter tema

Amazonas

Amazonas är namnet på Brasiliens största delstat. Men för de allra flesta förbinds namnet nog snarare med den gigantiska gröna regnskogen som bär samma namn. Djungeln som på goda grunder stimulerar de flestas sinne för äventyr.

Belo Horizonte

Belo Horizonte är en modern stad i en stat som var scen för världens första guldfeber. Staden är en trampolin till resten av Minas Gerais, men som Brasiliens tredje största stad har Belo Horizonte också sina egna sevärdheter.

Brasília

Brasilia är en stad som är planerad in i minsta lilla detalj. Även om staden grundades på 50-talet är det fortfarande som landa i en science-fiction film när man kommer till Brasiliens huvudstad.

Manaus

Miljonstaden vid Amazonasdjungelns huvudflod är den mest använda basen för utforskning av Brasiliens djungler. Men staden har även annat att erbjuda. Här finner man intressanta rester av de storslagna byggnaderna från den gången staden hade stora utsikter till evigt välstånd på grund av sin enorma gummiexport.

Minas Gerais

Staden var en gång centrum för guldfeberns galenskap men är i dag en guldgruva av konst, arkitektur och natur. Minas Gerais är en favoriserad semesterort för brasilianare som åker långt för att njuta av de vackra historiska städerna med de många arkitektoniska mästerverken.

Pantanal

Pantanal betyder ingenmansland. Det stora, öppna savannområdet är huvudsakligen bebott av krokodiler, fåglar, jaguarer, apor och ett hundratal andra vilda djur. Ett besök i Pantanal är en garanti för att träffa vilda djur i ett vilt och fascinerande landskap.

Rio de Janeiro

Sao Paulo är Sydamerikas svar på New York. En gigantisk och fullständigt oöverskådlig kosmopolitisk storstad med ett hav av nationaliteter och livsstilar. Övervinner man stadens första skrämmande intryck, kan man hitta vägen in till dess intensiva och mångfaldiga famntag.

Rio de Janeiro

Rio är inte paradiset på jorden. Men den sägenomspunna staden har en förmåga att förföra folk och få dem att tro, att de har kommit till Edens lustgård. Överallt tittar leende och flirtande ansikten fram och bjuder dig på en dans eller en dröm.

Salvador

Salvador var Brasiliens första huvudstad. I dag är staden märkt av en stark afrikansk kultur och enastående arkitektur från kolonialtiden. Staden är också platsen där mycket av Brasiliens hetaste musik uppstår.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.