Resor till Cypern

Resor till Cypern

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
På Cypern blir man ständigt påmind om att mellanöstern är den moderna civilisationens vagga. Överallt är det arkeologiska utgrävningar och museer, med fynd ur öns fantastiska historia. Även stadens yngre historia har lämnat åtskilliga spår efter sig, bland annat byzantinska kyrkor, venetianska stadsmurar och mycket mer. För dem som kommer till Cypern för att koppla av och solbada, ligger de glimmrande vita stränderna på rad.
Bedöm resmål
4,6
(31 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Cypern - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Cypern.

Gazimagusa

Staden Famagusta bjuder på sköna naturområden. Här är det grönt och frodigt, och stora delar av jorden brukas av bönder. Dessutom finns det en del praktfulla sandstränder med goda möjligheter att snorkla.

Larnaka

Larnakas historia går tillbaka till 1200-talet f Kr, vilket betyder att området har varit bebott i många tusen år. Detta kan man tydligt se i Kition-utgrävningarna där man kan finna spår som tar en tillbaka i tiden.

Limassol

Staden Limasol är Cyperns näst största stad och en av landets turistorter. Limasol attraherar tusentals besökare som kommer för att njuta av det fina vädret och de utsökta vinerna som produceras i området. Dessutom är det precis utanför Limasol man finner Kourion som är en av landets viktigaste arkeologiska utgrävningar.

Nicosia

Den cypriotiska huvudstaden Nicosia grundlades på 900-talet. Man har funnit spår av bosättelser som är mycket äldre, men de tydligaste spåren har venetianare, lousiganare och byzantiner lämnat efter sig, vilka alla har upphållt sig i staden.

Paphos

Staden Paphos bjuder på mängder av intressanta sevärdigheter. Här finner man bland annat några av Medelhavsområdets vackraste mosaiker, liksom det är här man kan besöka kärleks- och skönhetsgudinnan Afrodites tempel.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.