Resor till Estland

Resor till Estland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Estland är det nordligaste av de tre baltiska länderna. Tillsammans med Lettland och Litauen har landet efter kommunismens fall under 90-talet dragit till sig massor av turister, som velat uppleva det tidigare östblockets särskilda kultur på närmsta och bästa sätt. På gott och ont är landet fortfarande präglat av de många åren under Sovjetunionens styre, men är både historiskt och kulturellt ett intressant resmål. Estland får en extra kuriost intresse för danska turister, i och med att Dannebrogen 1219 dalade ner från från de inhemska flaggstängerna.
Bedöm resmål
4,5
(79 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Estland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Estland.

Lahemaa Nationalpark

Estlands berömda nationalpark Lahemaa, täcker 600 km2, och ger därmed utrymme till en imponerande flora och fauna. Över hela området går vandringsleder, som slingrar sig fram mellan de geologiska formationer Lahemaa också är så känt för

Narva

Vid randen av den stora Narvafloden ligger också gränsstaden Narva. Genom tiderna har Narva varit i besatt av både danskar, nazister och ryssar, och erfarenheter har skapat en stad som framstår både som en historisk och kulturell upplevelse.

Tallinn

Tallinn, Estlands huvudstad och platsen där Dannebrogen föll från himlen, är både en charmerande och vacker stad. Tallinn har många äldre byggningar, och staden, som upplevt så många omvälvningar, är full av historia. Lokalt namn: Tallinn

Tartu

Staden som är Estlands näst största till storleken, betecknas ofta av invånarna själva som landets kulturella huvudstad. Staden ståtar också med en lång och spännande historia, som avspeglar sig i Tartus många muséer och utställningar.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.