Resor till Finland

Resor till Finland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Finland är De 1000 sjöarnas Land. Och de stora skogsområdenas land. Och bastuns land. Landet där man kan vandra, segla och uppleva midnattssolen dansa om sommaren och på vintern kan man åka skidor i storslagen natur. Finland har många semestererbjudanden och dras man inte till natursemester, kan man ju koppla av i en av landets många vackra städer.
Bedöm resmål
4,4
(57 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Finland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Finland.

De Södra Sjöområdena

Finlands södra sjöområde är förutom sin största stad Tammerfors känt för sin skönhet, sin långa historia och sina goda skidsportsfaciliteter.

Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors är charmerande att lära känna. Omgivet av Östersjön på tre sidor och med sina många kulturella erbjudanden har staden allt som man kan förvänta sig av stämning och underhållning i en riktig huvudstad.

Lappland

Lappland är kanske den sista riktiga ödemarken i Europa. Detta enorma område utgör hela norra Finland och det är riktigt långt mellan bebodda områden. Har man lust till en vandrings- eller skidsemester utöver det normala, utgör Lappland med sin vilda natur och stora vidder ett perfekt resmål.

Oulu

Staden Uleåborg har genom århundraden varit en viktig handelsstad, men i dag är det utbildning och teknologi som staden är känd för. Det bör emellertid inte avskräcka någon från ett besök i staden som ligger vid Bottenviken och rymmer många intressanta kulturhistoriska lämningar från förr i tiden.

Saimaa området

Saimaa, som hör till Finlands största sjösystem, upptar stora delar av inlandet i sydöst. Området omkring sjön är både frodigt och naturskönt och rymmer städer som Mikkeli (St. Michel), Imatra och Savonlinna (Nyslott). Saimaa-området är idealiskt för sommarhussemester vid sjöstranden eller en kanotsemester på sjöns vågor.

Tampere

Centrala Finlands huvudstad, industristaden Tammerfors, är Finlands näst största stad. Staden har vuxit sig stor omkring sitt stora vattenfall, vars kraft stadens invånare länge har förstått att utnyttja.

Vasa

Staden Vasa i västra Finland ligger vid Bottenvikens kust och grundlades av svenskar, varför staden också har många svensktalande invånare. Staden rymmer förutom sin stora hamn ett bra kulturliv.

Åbo

Åbo i sydvästra Finland räknas som Finlands äldsta stad och just Åbo är också ett bra ställe att skaffa sig inblick i Finlands fascinerande historia. Staden är fantastiskt vacker och ligger idylliskt vid den glittrande finska skärgården.

Ålandöarna

De 6000 öar som utgör Åland, ligger vid Finlands sydvästligaste kust. Åland är ett välbesökt och otroligt charmerande turistmål. Ögruppens invånare talar sin egen finlandssvenska dialekt och öarnas skönhet, natur och speciella stämning är helt enastående.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.