Resor till Frankrike

Resor till Frankrike

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Frankrike är Västeuropas största nation. Friheten, jämlikheten och broderskapets hemland är ett av världens viktigaste kulturcentra tack vare bidragen till konst, litteratur, filosofi, demokrati och gastronomi. Och så finns ju det chica parismodet förstås.
Frankrike är också den varma södra delen, den frodiga norra delen och bergskjedjornas vildhet. Frankrike är ett outtömligt resmål som alltid kan erbjuda nya och spännande upplevelser.
Bedöm resmål
4,6
(89 omdömen)

Utvalda temaresor från Frankrike

Filtrera resor till Frankrike efter tema

Alsace

Vid gränsen till Tyskland ligger det vinrika Alsace, vars vinfält och gröna områden rymmer många slott och spännande städer. Strasbourg som är huvudstad i området har internationell prägel eftersom den är värd för flera av Europas politiska institutioner.

Bourgogne

Bourgognes natur är härlig för alla som tycker om att vara ute i friska luften. Området inbjuder till långa promenader, cykelturer, ridturer och fiske, medans golfentusiaster kan springa omrkring på greenen. För den historiskt intresserade finns det många gamla spännande slott, medans vinentusiasten kan smaka regionens berömda droppar.

Bretagne

Bretagnes kuststräcka är en upplevelse. Tidvattnet förändrar landskapet när det flyttar strandkanten upp till 15 meter, vilket gör kusten vacker men också farlig. Inåt i landet finns vacker natur och spännande städer, så det är inte konstigt att Bretagne är det sommarresmål som föredras av fransmännen från norr.

Chamonix

Chamonix, Europas Alpine Hovedstad ligger i skyggen af Mont Blanc, hvilket garanterer, at skiløbet er helt i top. Pisterne er mere krævende, løssneen er dybere, og frem for alt er der masser af off-pist muligheder - nybegyndere: pas på! Byen har 6 separate skisystemer med varierende sværhedsgrader

Chamonix

Er du til noget af Europas bedste skiløb, en fantastisk udsigt til Vesteuropas højeste bjerg (Mont Blanc) er Chamonix sagen.

Champagne-Ardennerna

Champagne-Ardenne har varit vittne till en spännande del av Frankrikes historia. I Reims kröntes kungar i stadens fantastiska katedral, medan slagfälten runt Verdin avgjorde ödet för hundratusentals soldater under första världskriget.

Den Franska Rivieran

Den mest kända stranden i världen finns här, och den lockar med klart, blått vatten och solstolar till alla. Området osar av exklusivitet, vilket man märker på priserna. Det kan bli rätt så dyrt om man absolut vill vara på samma ställen som det rika, vackra folket.

Korsika

Korsika ligger en bra bit från Frankrikes kust och detta avstånd till moderslandet märks i mentaliteten på ön, som på många sätt verkar mer italiensk än fransk. Naturen i området är ovanligt vild och vacker och ön är perfekt för en utomhussemester med tält eller vid havet.

Korsika

Bali kaldes Indonesiens Perle, og den lille ø lever op til sit navn. Her er hvide strande, grønne risterasser, en venlig befolkning, en spændende kultur, og så er det billigt.

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Rousillon ligger i lä av Pyrenéerna med långsträckta vinfält och mysiga småstäder. Området erbjuder njutning för de flesta. Antingen lugn och ro i de nästan öde lantdistrikten, storstad i Montpelllier eller Toulouse eller härliga badstränder.

Les Deux Alpes

Er du til højkvalitets skiløb mest et lavt prisniveau er Les deux Alpes sagen. Grundet sin placering op ad en gletcher er området meget snesikkert.

Loiredalen

Frankrikes längsta flok har sitt ursprung i dalen som bär dens namn. I detta vackra lantbruksområde, där vinrankorna sträcker sig i kilometerlånga rader mellan de många slotten, och där solrosorna vänder huvudena mot solen, finns det en härlig, avslappnad fransk atmosfär, som är idealisk att slappna av i efter till eksempel en krävande storstadsvisit.

Marseille

Trots sitt rykte som industristad finns det god grund att lägga vägarna förbi Marseille när man åker till Provence. Denna gamla romerska bastion döljer en viktig del av historien, och det är inte för intet att franska nationalmelodin är uppkallad efter Marseille.

Meribel

Den alsidige destination Meribel er både til børnefamiler og kræsne skiløbere. Byen er dejligt afslappet og henvender sig til det modne publikum.

Montpellier

Sydfranska Montpellier ger oss en glimt av ett äkta Sydfrankrike. På en promendad genom stadens svala, trånga gränder passerar man den majestätiska Saint-Pierre katedralen, vackra stenbelagda platser och Museum Frabe med sina fantastiska utställningar. Får man lust att ta en strandpromenad så ligger Medelhavets stränder bara tio kilometer bort.

Nice

Vid den vackra Änglabukten ligger en av Rivierans absolut viktigaste badorter. Längs stranden flockas både franska och utländska turister, medans det mysiga Vieux Nice inbjuder till långsamma promenader i de små gränderna, att sitta på café och att äta utomhus i den varma vädret.

Normandiet

Denna del av landet har mängder av mat. Men orten är också känd för ost, smör, cider, calvados, fisk och skaldjur. Normandiet hyser några av Frankrikes tristaste och mest ekonomiskt ostabila områdena. Ändå är områdets vilda natur och spännande kuststräcka en intressant turistattraktion.

Paris

Paris är staden man åker till för att bota sin höjdskräck i Eiffeltornet, hålla sin älskling i handen och pussas på kajerna längs Seinen, avnjuta utsökta måltider på små restauranger och insupa stämningen som omsluter ljusens stad.

Provence

Soliga Provence lockar turister med löften om varma dagar, fantastisk natur, härlig mat och gästfria invånare. Städerna är medeltida pärlor, som inbjuder till långsamma promenader och eftermiddagar på café med en pastis, medans den mera lantliga delen pryds av lavendelfält och vinstockar i långa rader.

Tignes

Højtplacerede Tignes ligger i samme skiområde som Val D'Isere, og er derfor tæt på de rigtig gode pister. Beliggenheden betyder dog, at indkøbsmuligheder er begrænsede.

Valmeinier

Valmeinier - beskrivelse kommer snart . . .

Valmorel

Den unge by Valmorel er en ung by uden store betonbygninger, byen byder på et godt mix af skiløb på mange niveauer og et atmosfærefyldt miljø.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.