Resor till Ghana

Resor till Ghana

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Värmen är utpräglad i kakaons hemland, både vad gäller folket och vädret. Den 555 kilometer långa kuststräckan låter svala brisar svalka dem som har tagit sin tillflykt till stränderna och lagunerna. Ghanas nationalparker kan erbjuda utsökt safari, medan man kan dansa till långt in på småtimmarna i huvudstaden Accra, staden där storstadssuset är kombinerat med äkta afrikansk stämning.
Bedöm resmål
4,7
(24 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Ghana - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Ghana.

Accra

Accra är en av de afrikanska städer som har det bästa ryktet bland turister. Den vibrerande stadsstämningen finns överallt, från de livliga marknaderna till nattklubbarna som vibrerar av rytmer till långt in på natten.

Kumasi

Ashanti-folkets huvudstad är också ett intressant turistmål. En visit på kulturcentret eller på stadens lokala marknad, ger en känsla av det äkta ghanesiska livet. Det område som kungen i Kumasi härskar över utgörs av gröna sluttningar och vackra naturområden.

Mole Nationalpark

I Ghanas bästa nationalpark kan man slå upp sitt tält i närheten av elefanter och apor. För att lejonen inte skall bli för frestade av lukten från färskt turistkött, får man endast vistas i parken i sällskap med en guide.

Stränderna i Ghana

Den 555 kilometer långa Atlantkusten ger otaliga möjligheter att njuta Ghanas många solskenstimmar. Vad man än frestas av kan man få sina behov tillgodosedda genom de många upplevelser som väntar här. Här kan du t ex. njuta av minisafaris i nationalparkerna, fantastiska laguner eller en upptäcktsfärder på något av de 42 slotten som koloniherrarna efterlämnade.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.