Resor till Grekland

Resor till Grekland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Grekland är ett av världens rikaste länder beträffande turistattraktioner. Det Egeiska havets pärla kan bjuda på en lång rad av historiska skatter och samtidigt fresta med de skönaste stränder, det klaraste gröna vatten och de mest charmerande öar man kan föreställa sig. Om du är historiskt och kulturellt intresserad är Grekland ett Mecka. Och längtar du efter lata dagar med sol och bad - ja, då är Grekland paradiset.
Bedöm resmål
4,6
(82 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Grekland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Grekland.

Aten

Aten har ett överflöd av spännande historiska och kulturella skatter att visa fram. Så även om staden är kaotisk och smutsig, glömmer man detta lätt tack vare de många fascinerande attraktionerna. I Aten kan man se det fantastiska 2400 år gamla Akropolis. Ruinerna från gudarnas stad reser sig över Aten. Man kan ströva runt i den gamla stadsdelen Plaka och insupa atmosfären. I Dionysosteatern kan man förnimma hur de grekiska tragedierna chockerade och berörde de gamla grekerna. Aten är en pärla historiskt sett.

Korfu

Ön Korfu är, liksom många andra ställen i Grekland, det perfekta stället om man gärna vill ha en semester med massor av sol, sand och vatten. Om man vill ha en paus från stranden, kan man strosa runt och beundra öns imponerande vackra arkitektur.

Kreta

Kreta är Greklands turistcentrum, och samtidig landets största ö. På Kreta finner man de vackraste vita sandstränderna som sträcker sig ned till det azurblåa havet. Turisterna strömmar naturligvis hit för att njuta av detta paradis. Dessutom bjuder ön på ett vackert landskap och charmerande små landsbyar.

Kykladerna

Ögruppen Kykladerne har verkligen upplevt massturismen. Men öar som Paros, Mykonos, Naxos och Syros har trots detta bevarat sin charm. Här får turisten alla sina önskningar uppfyllda när det gäller strand, sol och festliga semesterdagar.

Makedonien

Makedonien var tidigare en del av den fallna republiken Jugoslavien, och ännu längre tillbaka var landet del av kungariket Makedonien, som också bestod av stora delar av Grekland och Bulgarien. Därför finns det fortfarande en hel del grekisk kultur i landet, som kan upplevas nästan överallt. Landet har en helt speciell historia, som man man bör höra med egna öron.

Makedonien

Grekland är landet, som kan erbjuda nästan allt. Här finns sköna semesterområden med långa vita sandstränder och turkosblått hav, men här finns dessutom ett otal av historiska sevärdheter, som alla i sig är värda ett besök. Klimatet är det bästa tänkbara, och landet välkomnar glatt de turister, som vill utforska landet.

Rhodos och Kos

Öarna Rhodos och Kos är kända för sitt fantastiska klimat, vita sandstränder och hålligång. Om man vill slappa på dagen med sol, sand och vatten och festa loss om natten så är Rhodos och Kos närapå optimala.

Sporaderna

Sporaderna består av öarna Skopelos, Alonnisos, Skyros och Skiatos, samt en del obebodda. Öarna, som ligger i den nordliga delen av Sporaderna, är fullproppade med turister - och dyra. Det är de perfekta ställena om man är ute efter stränder och nattliv. Speciellt Skiatos är en utpräglad festö.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.