Resor till Grönland

Resor till Grönland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Grönland är myternas land. Inte ens nutidens teknologiska framsteg har fömått att mana de fantatiska berättelserna i jorden. Ett av de ställen som har varit med att hålla liv i myten är det nordliga Grönland med de stora tundraområdena och de enorma nyckfulla gletschrarna. En annan är hundslädarna, vinterkölden igloorna och det grönländska folket. Ingen annat Inuit-kultur har förmått att hålla så många av deras traditioner och element i liv som grönländarna.
Bedöm resmål
4,6
(68 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Grönland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Grönland.

Diskobukten

Med sitt läge norr om polcirkeln, kan man vara säker på att stöta på höga isfjäll och skällande slädhundar om man reser till Diskobukten. Det natursköna området bjuder på stora upplevelser både sommar och vinter.

Godthåb

På Grönlands västkust ligger huvudstaden Nuuk. Staden bildar ramen om landets kulturliv och här finns Grönlands nationalmuseum. Staden har ett fantastiskt läge på ett näs omgivet av vatten.

Jakobshavn

Staden Jakobshamn vid Diskobukten är känd för två saker. För det första som staden där polarforskaren Knud Rasmussen föddes, och för det andra som Grönlands snabbaste glaciär. Staden är en fantastisk utgångspunkt för vidare utforskning av landets natur, både sommar och vinter.

Julianehåb

Södra Grönlands största stad, Julianehåb, grundades år 1775 av köpmannen Anders Olsen som handelsstation. Idag är Julianehåb Södra Grönlands utbildningscentrum och lockar till sig unga från de omkringliggande bygderna. Staden är ett bra utgångsläge för vandringsfärder i den sydgrönländska naturen.

Upernavik

I Upernavik kan man på allvar uppleva den grönländska jaktkulturen. Upernavik stad har världens nordligaste belägna friluftsmuseum, och området bjuder dessutom på otaliga fågelfjäll där över 100 000 sillgrisslor häckar.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.