Resor till Guatemala

Resor till Guatemala

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Centralamerika är Mayaland och Guatemala är centrum för kulturen. Trots många regeringars onda gärningar mot mayafolket har det förmått bevara sin kultur och färgrika påklädning. En resa runt om i landet bjuder på många forna maya-ruiner, ruiner som stått sig igenom många jordbävningar och vulkanutbrott.
Bedöm resmål
4,6
(71 omdömen)

Utvalda temaresor från Guatemala

Filtrera resor till Guatemala efter tema

Antigua

Antigua Guatemala gick tidigare under namnet La muy Noble y muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Boathemala och är en av landets vackraste städer. Den är omgiven av vulkanerna Agua, Fuego och Acatenango. Fuego ryker fortfarande och på natten kan man se ett lysande skär på himlen.

Chichicastenango

Staden Chichicastenango omgärdas av dalar, och bergen i horisonten gör att staden verkar vara isolerad från resten av landet. Staden är mest känd för de festliga marknader som hålls varje vecka. Marknaderna brukar vara mycket livliga, närmast kaotiska, och man kan köpa allt från souvenirer till grönsaker.

Flores

Den lilla, mysiga staden Flores ligger på en ö i Lago de Petén Itzá. Staden var tidigare ett imponerande maya-område med tempel och pyramider. Dessa förstördes dock efter att spanjorerna intagit staden och byggt en ny över de gamla monumenten.

Guatemalas Karibiska Kust

Karibiska kusten är ett mycket vackert område med fantastisk natur. Den domineras av djungel som korsas av forsande floder och befolkas av massor med vilda djur. Det finns goda utsikter för stora naturupplevelser i detta område.

Panajachel

Panajachel är ett naturskönt område. Här hittar man bland annat den vackra sjön Lago de Atitlán, som ligger i en gammal vulkan. Därutöver finns det många andra imponerande vulkaner i området.

Tikal

Tikalområdet bjuder på en fantastisk natur och enastående historiska upplevelser. Här, mitt inne i den imponerande djungeln reser sig fantastiska pyramider från forntiden.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.