Resor till Haiti

Resor till Haiti

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Fast Haiti är ett besvärligt land att resa i på grund av den dåliga infrastrukturen, kommer de flesta resande tillbaka för att uppleva landet igen och igen. Orsaken finns att hämta i landets säregna kultur, som är en blandning av afrikansk och fransk, samt landets spännande historia. Det spirituella lever i Haiti, och urgammla voodooritualer praktiseras fortfarande. Trots otrolig fattigdom är haiterna ett humoristiskt och skojande folk, som man straks bliver fascinerad av.
Bedöm resmål
4,4
(16 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Haiti - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Haiti.

Cap Haiten och nordkusten

Norr om Cap Haïtien hitttar man härliga stränder där man kan simma och snorkla. En stor del av Haitis historia har utspelat sig i landets norra del, och längs kusten kan man se gamla fort som byggdes för att försvara landet mot européerna.

Jacmel och sydkysten

På sydkusten hittar man förutom landets vackraste nationalparker, också staden Jérémie som är den mest isolerade på Haiti. Området väster om Jacmel bjuder på sköna, vita sandstränder, och man behöver inte leta länge innan man hittar någon som man kan ha helt för sig själv.

Port-au-Prince

Haitis huvudstad sjuder av liv. Färgsprakande taptaps ropar ut meddelanden genom högtalare och befolkningen lever på gatorna. Bland annat kan man se barberare, vars salonger får ström från de elektriska kablarna som hänger mellan lyktstolparna.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.