Resor till Indien

Resor till Indien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Indien är världens sjunde största land, ett land där man kan uppleva nästan allt. Fascinerande landskap med Himalaya området som en av höjdpunkterna med imponerande snötäckta bergstoppar. Stora djurreservat med lejon, tigrar, leoparder, elefanter och bufflar. Indien innehåller allt från storstad till ökenlandskap och från berg till regnskog.
Bedöm resmål
4,7
(83 omdömen)

Utvalda temaresor från Indien

Agra

För flera århundraden sedan styrdes Agra av, The Mughals och på den tiden var staden, landets huvudstad. I dag kan man uppleva åtskilliga imponerande monument, som härstammar från den tidsperioden i Agra.

Andamanerna och Nicobarerna

Andaman och Nicobar-öarna är rätt plats om man tycker om sol, strand och vatten. Här finns ypperliga vita sandstränder och ett färgstrålande marinliv med imponerande korallrev och vackra fiskar.

Benares

Varanasi ligger på flodbredden vid den heliga floden Ganges. Staden är en av de heligaste platserna i landet. Hit strömmar massor av hinduistiska pilgrimmer för att bada i flodens vatten, en ritual som sägs tvätta bort alla synder. Varanasi är en av de äldsta levande städerna i världen och absolut värd ett beök om man är intresserad av historia och hinduistisk religion.

Chennai (Madras)

Chennai var tidigare känd som Madras. Många kolonimakter har rest den här vägen in i landet och är man intresserad i kolonihistoria så är Chennai rätt plats.

Delhi

Indiens huvudstad Delhi är en blanding av historiska monument och en livlig och färgssprakande nutid. Monumenten i Delhi hör till den vackraste arkitekturen i landet och kan fascinera de flesta.

Goa

Goa var tidigare portugisisk koloni, och trots att ön inte har varit koloniserad de fyra senaste årtionden finner man ännu många spår av portugiserna på ön. Ön är dock först och främst känd för sina ypperliga vita sandstränder, turkosblåa hav och många palmer.

Gujarat

Gujarat ligger ute vid kusten och kan därför erbjuda besökare ypperliga stränder. Om man fått tillräckligt med sol kan man gå på upptäcktsfärd bland områdets många gamla tempel eller se vilda djur i skogen.

Kashmir

Kashmir har genom tiderna varit en mycket populär plats, och är det fortfarande. Området kännetecknas av den otroligt vackra naturen med sjöar och dalar. Många attraheras av Kashmirs skönhet och de kyliga klimatet i området.

Kerala

Kerala ligger på den indiska sydvästkusten vilket har resulterat i stor marin kontakt med omvärlden. Det innebär att området kan erbjuda en blanding av olika kulturer. Kustlinjen bjuder också på härliga sandstränder med palmer och turkosblått hav.

Kolkata (Calcutta)

Calcutta är känd som den kulturella huvudstaden i Indien och har några sällsynt vackra områden. Staden är endast 300 år gammal och mer eller mindre en brittisk kreation.

Ladakh

Ladakh området ligger inklämt mellan de fascinerande Himalaya bergen och Tibet. Området bjuder på otroligt vacker natur med höga berg, brusande floder och sköna dalar.

Mumbai (Bombay)

Man kan man koppla av på stranden, se cricket på veckosluten och åka med röda dubbeldäcks-bussar. Samtidigt är området också känt som the red light district, ett av Asiens största slumkvarter med mäktiga maffiafamiljer.

Punjab & Haryana

Området omkring Punjab och Haryana är ett starkt religiöst centrum, det är här man finner sikhernas gyllene tempel. Många pilgrimmer reser varje år till området för att besöka templen.

Rajahstan

Rajasthan är ett av de mest besökta områderna i Indien. Det är ett exotiskt och färgsprakande område fyllt av historiska sevärdheter och stora ökenområden.

Tamil Nadu

Tamil Nadu finner man i den sydligaste delen av landet. Området bjuder på väldigt många sevärdheter som bland annat inkluderar tempel, små fiskebyar och stora nationalparker.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.