Resor till Italien

Resor till Italien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Några årtusenden med mänsklig närvaro förenad med stor jaktlust har utrotat en stor del av de många djurarterna som en gång utgjorde en del av Italien. Men du kan ha tur och se en brun björn, en guldörn, får och vilda vargar.
Underjordisk aktivitet bevisas av Italien tre aktiva vulkaner: Stromboli på de Aeoliska öarna, Vesuvius vid Napoli och den sicilianska Etna. Därutöver har jorden rört sig i Italien 1908 och 1980 när Italien hade sitt största jordskalv.
Italiens klimat varierar från norr till söder och från höglandet till låglandet. Vintrarna är långa i de italienska alperna där det snöar så tidigt som mitt i september. I de norra regionerna kan man uppleva kyliga vintrar och heta somrar, medan klimatet blir ljummare desto längre söder ut man kommer.

Bedöm resmål
4,6
(96 omdömen)

Utvalda temaresor från Italien

Dolomitterna

Är man intresserad av utomhusaktiviteter är Dolomiterna den rätta platsen. Här finner man landets bästa skidsportsområden under vintermånaderna och fantastiska vandringsområden under sommarmånaderna.

Florens

Historiskt och kulturellt är Florens en gigantisk upplevelse. Även om det i perioder kommer många turister, är det en god atmosfär i staden som påminner en om de tider då staden betydde så mycket för den kulturella och politiska utvecklingen i Europa.

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio - beskrivelse kommer snart.

Milan

Milano är mycket mer än de två stora fotbollslagen och Da Vincis "Den sista nattvarden". Milano är ett av Europas största modecenter, har fantastisk mat och en lika fantastisk opera, samt många gallerier och La Scala museet. Är man i närheten av Milano är staden värd att besöka.

Naples

Staden Napoli är en framstående plats om man är intresserad av historiska byggnader. Här finner man gamla palats, kyrkor, slott och museer som berättar om stadens historia. Staden ligger i en vacker omgivning vid Napolibukten med det imponerande Vesuvius berget i bakgrunden.

Rom

Gå inte miste om Rom där forntidens legender möter den moderna storstaden. Här finner du fantastisk arkitektur, imponerande kyrkor, Forum Romanum och Vatikanen. Besök även en av de många caféerna och njut av stadens puls.

Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet och en ö med många kontraster. Här finns grekiska tempel, den högljudda staden Palermo, de aeoliska öarna, vulkanen Etna och fina sandstränder, så de flesta besökare finner något som tilltalar dem på denna vackra ö i södra Italien.

Toscana

Toscana regionen i Italien är lika med gott vin. Området är i hög grad präglat av vinodlingar och det är här det kända Chianti vinet produceras. Toscana är även hemort för staden Pisa, där man bland annat kan se det sneda tornet.

Venedig

Det går inte att tvivla på att den romantiska atmosfären i Venedig är unik. De många kanalerna, frånvaron av bilar, de smala gränderna och fascinerande platserna gör en vandring i staden till en speciell upplevelse. Besök Venedig och kom levande hem.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.