Resor till Kanada

Resor till Kanada

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Canada är världens näst största land. Kombinationen mellan den mångsidiga geografin och den rika kulturen, gör att Canada är en outtömlig källa av storslagna naturupplevelser och spännande möten med befolkningen. Från glaciärer till varma källor, från mäktiga berg till plant prärielandskap, från barr- och lövskog till regnskog. Allt detta har Canada mängder av. De 30 miljoner invånarna är också de en obekrivlig mängd
kontraster. Över två procent har eskimå- eller indianblod i ådrorna, medan resten av befolkningen utgörs av ättlingar till britter, fransmän, kineser, italienare, tyskar, ukrainare, polacker, spaniorer och portugiser.
Bedöm resmål
4,5
(88 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Banff

Canadas første nationalpark byder dens skigæster velkommen med fantastiske udsigter og udfordinger til både nybegyndere og øvede.

Calgary

Med den östra sidan av Rocky Mountains som en spektakulär vy bakom cowboystaden Calgary, leds besökare genom en mixtur av nytt, gammalt, stort och smått. Staden bjuder på många underbara upplevelser i det milda klimatet, inte minst Calgary Stampede, som är en äkta vildawestern-rodeo.

Lake Louise

Med sæson helt fra November til Maj byder Lake Louise skiløbere fra hele verden velkommen til et ski-areal på mere end 4.200 hektar.

Maritime Provinserna

Kustenområdena och New Foundland bjuder på läcker sjömat, vacker natur (med möjlighet för att se valar), små fiskebyar och gammal historia. Besök St. Johns gamla fiskehamn, vikingarnas land, New Foundland eller Nova Scotias kustlinje där naturen är mer 'skotsk'.

Montréal

Montréal sprudlar av liv, välbefinnande, skönhet, kultur och historia. Invånarna är avslappnade och öppna. De har ju också anledning till det eftersom de har en så fantastisk stad med 350 parker, 400 kyrkor, modern arkitektur och 300 år gamla hus. Nattlivet hör till Kanadas allra bästa och Montréal är dessutom perfekt för en shoppingtur, ett besök på ett museum och härliga matupplevelser.

Norra Kananda

Northwest Territories, Yukon och Nunavut sträcker sig över väldiga landarealer. Dessa bebos av traditionella jägarkulturer som blir glada för besök. Många områden med klippor, sjöar, floder, skogar, vattenfall och rikt djurliv ligger nästan helt orörda. De väntar bara på pionjärerna.

Ontario

Naigara fallen i Ontario behöver nog ingen introduktion. Toronto är den spännande provinshuvudstaden, medan Ottawa är Kanadas huvudstad. Här, liksom i det övriga Kanada, finns det möjlighet att möta urbefolkningen, indianerna, och se de fantastiska nationalparkerna.

Ottawa

Ottawa är Kanadas huvudstad och regeringssäte. Se den vackra regeringsbyggnaden, besök en av de oöverträffade museerna eller upplev färgranna festivaler och "Canada Day" den första juli, som gör huvudstaden mycket speciell. På andra sidan av Ottawa River ligger det livliga Hull. Här finner du kulinariska matupplevelser, konst, kultur, kasinon och nattliv.

Prärien

Saskatchewan och Manitoba är rika på prärielandskap, sjöar, vattendrag och skog. I Manitoba är Churchill,  isbjörnarnas stad, en stor turistattraktion, medan Saskatchewan är känd för nationalparkerna Grasslands och Prins Albert. Upplev också den festliga Rodeon, Manitoba Stampede. De två provinserna har tillsammans över 225 golfbanor. Som skidturist om vintern blir man heller inte besviken.

Quebec

Québec är mest känt för sitt franska kulturarv som kan ses, höras och smakas. Men Québecs natur är inte heller så illa. Den är vacker som en dag. Överallt möts man av lika förförande natur med kluckande floder och klara sjöar. Titta också gärna in i någon av de charmiga små landsbyarna.

Quebec City

Québec City är provinsen Québecs huvudstad och Nordamerikas äldsta hamnstad. Staden har genom flera århundraden bevarat sin franska prägel, som gör den helt enastående i Kanada. Oavsett om du släntrar längs Abrahamslätterna eller utforskar Québecs gamla hamn Vieux Port, kommer Québec City ge dig känslan av genuin historia och fransk civilisation. Staden, som har en av de mest makalösa placeringarna i Nordamerika, ligger på en klippa över en smal punkt på St. Lawrencefloden.

Toronto

Toronto betyder "mötesplats" på indianspråket huron. I Kanadas största stad finns allt man kan önska sig av en pulserande mega kosmopol. Res genom världens mest multietniska stad, och en verklig pärla när det kommer till konst, kultur, shopping, mat, skyskrapor och nattliv.

Vancouver

Vancouver är en multikulturell stad, omgiven av berg och hav. Här finns det spännande historia, praktfulla etniska och lokala matlagningstraditioner och inte minst, ett festligt nattliv. I Vancouver kan man till och med surfa, åka skidor och spela golf, allt på samma dag!

Västra Kanada

Provinserna British Columbia och Alberta känns igen på den otroliga naturen och de många inlandssjöarna. Det finns ett stort antal indianstammar i detta område och man kan se äkta cowboys på enorma djurfarmar. Storstäderna, bland dessa Vancouver, är också värda ett besök, liksom 'Whalewatching', längs British Columbias kust, är en stor upplevelse.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.