Resor till Kenya

Resor till Kenya

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Att Karen Blixen gav sitt hjärta till Kenya är det inte svårt att förstå. Det omväxlande landskapet, som har allt från ökenliknande slätter till frodig regnskog, har ett fantastiskt djurliv.
I de många nationalparkerna görs en jättestor insats för att skydda det ursprungliga djurlivet mot civilisationen. Bland annat har de lyckats rädda noshörning från att utdö. Men Kenya är också mera än nationalparker, och vid kusten mot öster gungar skuggiga palmer på finkorniga sandstränder. I Kenya hör man Afrikas ljud.
Bedöm resmål
4,6
(84 omdömen)

Utvalda temaresor från Kenya

Filtrera resor till Kenya efter tema

Masai Mara Naturreservat

I Masai Mara, där det finns nästan 100 olika djurarter och över 450 fågelarter, är det inte ovanligt att se de majestätiska lejonen jaga. Parken bjuder på oförglömliga naturupplevelser och övernattar man på en av de primitiva tent camps som finns här, känner man sig snart förflyttad till Karen Blixens Afrika.

Mombasa

Vid den Indiska Oceanen ligger Mombasa, Kenyas största hamnstad. En bit utanför den exotiska storstaden, som både har breda boulevarder och trånga gränder, finner man östkustens fantastiska stränder som är ett svalkande alternativ till den pulserande storstaden.

Mt. Kenya Nationalpark

Afrikas näst högsta berg är en utmaning för alla vältränade. Det 5199 meter höga berget har ett varierande utbud av leder, och på väg mot toppen skall man genom tät regnskog och ofruktbara hedar. Väl på toppen väntar den eviga snön.

Nairobi

För hundra år sedan var det inte mera än ett vattenhål, där Kenyas pulserande huvudstad ligger i dag. Nairobi har alla storstadens kännetecken som skyskrapor och breda boulevarder, men vid River Road kan den afrikanska själen fortfarande kännas.

Samburu

På Samburu-folkets jord norr om Mount Kenya ligger Samburu. Ett av Kenyas fantastiska vilddjursreservat. Det är den enda platsen i Kenya där man finner Grevy´s zebra, som har smalare ränder och större öron än vanliga zebror.

Ön Lamu

På Lamu Island är stämningen mycket avslappnad. Här tar saker och ting den tid de tar. Ön har underbara stränder med stora vågor, och på Lamu museum kan man få en fantastisk inblick i Swahili-kulturen.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.