Kryssning

Kryssning

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor

Kryssningar är rundresor på vilka du bara behöver packa upp en gång. Oftast besöker fartyget flera olika länder men kryssningar kan variera mycket. I den ena änden av skalan finns en-natts minikryssning mellan t.ex. Stockholm och Helsingfors och i den andra änden finns flera månaders jorden runt-kryssning.

Mindre fartyg kan ta dig med på flodkryssningar i Europa och gigantiska skepp tar dig och 6000 andra passagerare med runt de karibiska paradisöarna. Du kan korsa både Östersjön och Atlanten. Du kan njuta av Sydeuropas värme eller Alaskas vilda natur.

Bedöm tema
4,6
(130 omdömen)

Utvalda temaresor med Kryssning

Filtrera Kryssning efter land

De flesta av oss tänker antagligen på Östersjön och Karibien när vi hör ordet kryssning, men man kan naturligtvis kryssa i andra farvatten också. Det finns till exempel kryssningar som avgår från Förenade arabemiraten, genom Panama-kanalen, till Grönland, i Asien, till de brittiska öarna, i Australien och Nya Zeeland.

På en klassisk kryssning på en vecka eller två, har du rikligt med tid till avslappning, nöjen, bad, välbefinnande och träning ombord. Du hinner även med att spana mot horisonten, beundra solnedgången eller sjunka ner i fåtöljerna i biografsalongen. God mat och dryck hör naturligtvis till, i en eller annan grad av All Inclusive. Och medan du njuter av allt detta tar kaptenen dig vidare till nya hamnar och möten med spännande land och främmande kulturer.

Det är precis en av de stora fördelarna med kryssningar – själva restiden är en viktig del av semester. Du ankommer till nya städer men bagaget blir liggande i hytten. På många platser erbjuds utflykter på land du kan delta i men normalt är de inte inkluderade i kryssningspriset. Du kan beställa utflyktspaket på förhand genom kryssningsarrangören eller så kan du hitta utflykterna själv och beställa dem separat.

Resebolag från Kryssning
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.