Resor till Kuwait

Resor till Kuwait

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Efter Iraks invation av Kuwait , som upphörde 1991, har återuppbyggnaden av landet gått snabbt. Endast tre år efter kriget hade Kuwait till det yttre återtagit sitt gamla jag igen. Men för befolkningen och det politiska systemet har invasionen, och kanske än mer hjälpen från väst, betytt ett kraftigt närmande till västliga länder och kulturer. Exempel på kuwaiternas egen kultur finner man på klassiska turistmål som nationalmuseet, Failaka-ön och i parlamentet.Kuwait har återuppbyggts efter kriget mot Irak, och landet närmar sig nu mer och mer den västerländska kulturen, vilket man kan uppleva i storstäderna. Några av landets mest besökta turistattraktioner är Failaka-ön och nationalmuseet
Bedöm resmål
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Failaka Island

Failaka-ön i Persiska viken är platsen för Kuwaits viktigaste historiska fynd. Här har man hittat spår från Dilmun-folket helt tillbaka till 2000 år f.Kr. och också från andra folkslag som har bott på ön genom de senaste 4000 åren.

Kuwait City

Kuwait City är en storstad som brusar av liv och härlig stämning. Det är här man kan se de jättelika oljetankers som skeppar olja till resten av världen, och en rundtur i staden visar resultatet av oljeförsäljningen. Här finns stora höghus, lyxhotell, gröna parker och breda boulevarder med många butiker.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.