Resor till Libanon

Resor till Libanon

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Bedöm resmål
4
(10 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Beirut

Huvudstaden, som nästan helt försvann under kriget, är nu återuppbyggd och klar till att - ännu en gång - välkomna turisterna. Här finns utmärkta möjligheter att handla märkesvaror, strosa längs promenaden, bada i medelhavet, utforska nattlivet, och slappna av.

Baalbek

Förutom pyramiderna Petra i Jordan och Palmyra i Syrien, anses templet i Baalbek vara den viktigaste och mest imponerande antika sevärdhet i mellanöstern. I tidernas morgon var det ett enormt tempel. Sex av pelarna finns kvar. Vid första anblicken inger de kanske ingen respekt, men ställ dig mellan dem och låt dig imponeras. I anslutning till ruinerna finns ett nytt välplanerat museum. Där finns skisser och ritningar som visar hur det såg ut på den tiden.

Cederträden i Bcharré

Området vid Bcharré bjuder på fantastiskt vackra naturlandskap. Det är här man kan uppleva de berömda cederträden, som tidigare växte i hela landet. Snörika vintrar finns här utmärkta slalombackar.

Tripoli

Libanons näststörsta stad är relativt opåverkad av väst. Gå på upptäcksfärd i basaren och fynda. Utanför staden är finns det badmöjligheter. Kvällarna kan man spendera på ett av stadens avslappnade cafeér, och lyssna till vattenpipornas bubblande.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.