Resor till Litauen

Resor till Litauen

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Litauen är det sydligaste av de tre baltiska länderna. Landet har tillsammans med Estland och Lettland efter kommunismens fall under 1990 talet lockat mängder av turister som vill uppleva före detta östblockets speciella kultur på nära håll. Landet är fortfarande på gott och ont präglat av många år under Sovjetunionen, men det är både historisk och kulturellt ett spännande resemål.
Bedöm resmål
4,6
(47 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Litauen - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Litauen.

Kaunas

Kaunas, Litauens näst största stad med sina många gamla hus, andas i dag frid och idyll, men så har det inte alltid varit. Först nazisterna och sedan ryssarna har flera gånger på grymmaste vis varit nära att förinta den historiska staden.

Klaipeda

Litauens enda riktiga hamnstad Klapeida igenkänner många från tidningarna som de baltiska ländernas smuggelcentral. Men staden är så mycket annat och med sina museer och gamla stadsdel är den en intressant bekantskap, om man vill fördjupa sig i Litauens spännande kultur och historia.

Neringa

Litauens nog mest fantastiska naturområde, Neringa, består av en lång landtunga som innehar fantastiska exempel på naturens rikedom av både växtliv, djurliv och groteska landskapsformationer. Området är underbart, och alla som besöker Litauen, måste uppleva Neringa.

Vilnius

Litauens huvudstad Vilnius är en arkitektonisk och historisk pärla. Staden är full av gamla och vackra hus, som nyrestaurerade vittnar om både gångna tiders storhet och de många torftiga åren under kommunismen.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.