Resor till Malaysia

Resor till Malaysia

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Malaysia är landet, som rymmer en otrolig naturrikedom. Här har världens äldsta regnskog bildat ramen för et fantastiskt växt-och djurliv. Havssköldpaddor ynglar på östkusten och i regnskogen lever den utrotningshotade orangutangen.
Men Malaysia är också kontrasternas land. Befolkningen består av en blandning av kineser, malajer, indier och araber och muslimska moskeèr står sida om sida med hinduistiska helgedomar.
Men trots en rivande ekonomisk utveckling har Malaysia haft förmågan att bibehålla landets kultur och i huvudstaden Kuala Lumpur byggs det med omtanke.
Bedöm resmål
4,5
(45 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Malaysia - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Malaysia.

Cameron Highlands

Cameron Highlands är en strålande utgångspunkt om man vill utforska djungeln. Det behagliga klimatet gör att man kan njuta av djungelns små snirklande floder, vattenfall och praktfulla fjärilar i fulla drag.

Den Malaysiska Östkusten

På Malaysias östkust och på de närliggande öarna, hittar man Malaysias bästa stränder. Turismen har först nyligen hittat sin väg dit och det finns fortfarande ställen, där det traditionella, malajsiska livet, levs som det alltid har gjort.

Kuala Lumpur

I Malaysias huvudstad Kuala Lumpur har många olika folkslag lyckats att leva sida vid sida. Här finner man kineser, araber, muslimer, indier och malajer, som alla har satt sin prägel på staden. Staden har genomgått en väldig uveckling och sida vid sida med muslimska moskeèr och gatusäljare finns nya skyskrapor som rymmer otroliga affärscentran.

Penang

Ön Penang är Malaysias turistmagnet nummer ett. Här kan man bo på de fina hotellen längs stranden eller så kan man välja ett billigt kinesiskt hotell i Georgetown, som är öns största stad. Ön har mycket att erbjuda, allt från det hektiska stadslivet i Georgetown till fridfulla byar, där allt får ta den tid det tar. Den kulinariska sidan är så varierande att det är som att se in i hela Asiens skafferi och här kan man smaka på allt från Pekinganka och indiska curryrätter till den malaysiska rätten Laksa, som består av ris, grönsaker och en kryddstark fisksoppa.

Sabah och Sarawak

Den orörda naturen i Sabah och Sarawak bjuder på ett fantastiskt djur-och växtliv. I den exotiska regnskogen kan man se orangutanger och längs kusten kan man dyka bland färggranna korallrev. Mount Kinabalu reser sig över Sabah och man kan bestiga det höga berget relativt lätt.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.