Resor till Nepal

Resor till Nepal

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Bedöm resmål
4,4
(43 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Nepal - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Nepal.

Annapourna Conservation Area

60 procent av alla trekkingturer sker i Anapurna-området där det är utsikt mot flera toppar över 8 000 meter. Allt från enkla dagsturer till längre och mera krävande trekk gör berget till en fantastisk möjlighet för de som är på trekking för första gången. Det finns tehus med övernattningsmöjligheter och mat på hela rutten. Tehusen gör det möjligt att vandra hela rutten ensam, men det rekommenderas ändå att använda en reseledare. Naturen är fantastisk, du tappar nästan andan på grund av den storslagna utsikten och landsbyggden känns främmande. Ändå kallas de mest trafikerade rutterna på Annapourna för "Coca-cola turerna" på grund av de många turisterna, cola burkarna och rosa toalettpapper.

Kathmandu

Kathmandu ligger i en frodig dal omgiven av bergstoppar Det är härifrån en resa i Nepal utgår och det är här de flesta avslutas. För många är Kathmandu, Nepal. Atmosfären är avslappnad, utflyktsmöjligheterna är spännande och maten är exotisk. Få kilometer härifrån finns det två gamla kungliga städer - Patan och Bhaktapur, där tiden tycks ha stannat.

Pokhara

Pokhara ligger vid vackra Phewa Tai på 800 meters höjd. Från staden är det en vacker utsikt mot Himalayas snöklädda bergstoppar. Staden är dessutom utgångspunkt för trekkingresor till Annapour-området. I Pokhara hittar du allt ifrån tyska bagerier och milkshakes till tibetanska flyktingar.

Sagarmatha Nationalpark (Everest)

Everest är drömmen - drömmen om naturens storslagenhet. Bergsklättrare från hela världen åker till Nepal för att bestiga världens högsta berg (8 848 meter). Vi dödliga kan trecka till Basecamp (5 550 meter). Platsen utgör en effekt på oss människor som är svår att motstå. För många människor är det en sorts pilgrimsresa - en kamp mellan naturen och människan.

Terai

I det subtropiska klimatet på gränsen till Indien ligger det frodiga området Terai. I Royal Chitwan nationalpark kan du från elefantryggen uppleva det mångfaldiga djurlivet i Terai. Du kan se färggranna fåglar, rådjur, noshörningar, och med lite tur en tiger.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.