Resor till Nya Zeeland

Resor till Nya Zeeland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Mer än 30 procent av Nya Zeeland består av naturreservat, som skyddar den praktfulla naturen och många olika djurarter. Urgamla skogar och landskap har överlevt från förhistorisk tid till i dag, och det nästan orörda landskapet kan upplevas i landets 13 nationalparker. Den överväldigande naturen appellerar förstås till de aktiva. Nya Zeeland är det perfekta landet för friluftsaktiviteter med utgångspunkt från naturen. Den ena aktiviteten är mera hårresande än den andra. Kiwiarna älskar spänning. Särskilt de unga ser man sällan sitta stilla och de har alltid något nytt på gång. Det är inte för inte att de var de första som hoppade ut över en brusande flod endast iförda ett gummiband som livlina, Bungy Jump. Allt som allt kan man vara säker på att om ett berg, en byggnad, en bit vildmark eller en gräsmatta kan användas till något fysiskt utmanande så gör Kiwisarna det.
Bedöm resmål
4,6
(69 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Nya Zeeland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Nya Zeeland.

Auckland

Auckland är New Zeelands största stad. Staden består faktiskt av en massa små städer som slutligen har blivit till en stor stad. Auckland ligger vid vattnet och hamnen är ett utmärkt ställe att gå på upptäcktsfärd. Dessutom ligger staden i ett helt fantastiskt naturområde, omgivet av backar och berg.

Christchurch

Staden Christchurch är ursprungligen byggd av engelsmännen. De ville ha en liten model av England, och det blev till Christchurch. I stället för pubbar byggdes det kyrkor i staden, men i dag är staden snarare känt för sina vackra trädgårdar med pelargoner och krysantemum.

Fiordland

Fjordland National Park har några av världens mest kända vandringsleder, bland annat den kända Milford Track. Området har en helt unik natur, och det bästa sättet att uppleva den på är att ta en båt runt sundet för att kunna observera landskapet optimalt.

Marlborough Sounds

Marlborough Sounds är ett område med talrika bukter och sjöar som blev formade efter istiden. En stor del utav sundet är inkluderad i the Marlborough Sounds Maritime Park. De flesta utav öarna har ett helt underbart vykorts-landskap, och man kan vandra på ett hav av vandringsleder, som kan uppvisa den imponerande naturen.

Norra ön

Nordön på Nya Zeeland imponerar med bildsköna naturområden där man kan vandra, segla eller dyka, samtidigt som man njuter av landskapet. Nordön är känt för dess sköna sandstränder, små bukter, imponerande grottor och vulkaner och den täta regnskogen.

Northland

Northland är det ursprungliga området för maori och pakeha kultur och det var här pakehaerna först fick kontakt med maorierna. Historien bakom händelserna kan ses på några av områdets utmärkta museum. Utöver fantastisk historia har området vita sandstränder och superba dykmöjligheter att erbjuda.

Queenstown

Queenstown ligger i en dal vid kanten av Wakatipu sjön. Staden är känd för att vara ett ställe, som har många upplevelser att erbjuda och alla resande åker till Queenstown. Om vintern är området en av landets bästa skidorter, medan sommaren erbjuder andra adrenalin äventyr. Det är här man hoppar bngy-jump, gör whitewater rafting, hoppar i fallskärm och åker snabba motorbåtar.

Rotorua

Rotorua är en av de mest populära turistplatser på Nordön. Byn blir också kallad för svavelbyn, eftersom området har en helt fantastisk aktivitet i undergrunden. Byn består av bubblande lerpooler, varm källor, gejsers och en obönhörlig lukt av svavel. Stick en finger i marken och känn på det varma naturfenomenet.

Södra ön

Gillar man aktiva semestrar är Sydön en lämplig plats att besöka. Här finns fina möjligheter att vandra, klättra och utöva alla slags former för extremsporter, bland annat bungyjump, skydiving, forsränning och fallskärmshoppning. Dessutom bjuder Sydön på landets absolut bästa skidsportområden.

Wellington

Wellington är New Zeelands huvudstad och ligger på Nordöns södra spets. Staden har ett praktfullt hamnområde med gamla victorianska trädbyggnader som ligger på branta backar. Wellington är centrum för mycket utav landets kultur och konst och det finns otaliga restauranger, cafèer och ett pulserande nattliv.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.