Resor till Pakistan

Resor till Pakistan

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Pakistan är för den, som inte är invigd, synonym med våld, muslimsk fundamentalism och narkotika, men det är en bild, som absolut inte reflekterar den fulla sanningen. För den äventyrslystna väntar ett, av de mest fascinerande och ovanliga länder i världen, placerat i en storslagen och tuff natur. Ofta väntar även en middagsbjudning, där du, som främling blir välkomnad, som om du vore en familjemedlem. Så skippa ångesten för det okända och bege dig ut på en kulturell och mänsklig odyssé.
Bedöm resmål
3,3
(3 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Pakistan - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Pakistan.

Islamabad

Pakistans huvudstad Islamabad är även landets administrativa centrum. Behöver man förlänga sitt visum så är man tvungen att resa hit. Staden byggdes för 50 år sedan på en åker, men i dag växer staden så snabbt att den snart växer ihop med staden Rawalpini.

Karachi

Staden Karachi är Pakistans handelscentrum. Staden har storstadsstämning och präglas av affärscenter och stora boulevarder. Dessutom finner man en hel del gammal arkitektur från den engelska kolonialtiden, liksom utmärkta stränder. Staden har under senare tid varit en plats där en del konflikter har utspelats.

Karakoram (Norra Pakistan)

Karakoram är en bergskedja som ligger högt uppe i Himalaya. Området är känt för sina många olika etniska grupper. De olika invånargrupperna har sina egna språk, kläder och kultur och bjuder gärna främlingar in i sina hem.

Peshawar

Öster om det legendariska Khyber-passet, nära Afghanistan, ligger denna romantiska handelsstad. Invånarna är en färgsprakande samling av olika asiatiska grupper och en vandring genom stadens gamla del är som att vara med i en sagobok. Men staden är inte bland de säkraste i Pakistan med Taliban-milisen inte långt därifrån.

Punjab

Punjab är en frodig provins med massor människor. Här döljer sig en upplevelse bakom varje hörn. Man kan se gamla stadsdelar och islamska monument, men det bästa är de väldigt tillmötesgående och vänliga invånarna som gärna bjuder in beökare på middag.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.