Resor till Peru

Resor till Peru

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Peru ligger norr om Chile ut mot Stillahavet. Peru har ett mycket spektakulärt och varierande landskab. Andesbergen reser sig högt över havet och är oerhört vackra. Två miljoner undianer bor fortfarande i dessa berg. Dessutom hittar du fascinerande regnskogar och stora ökenområden längs kusten. Landet har en imponerande natur och fantastiska kulturella sevärdheter.
Bedöm resmål
4,7
(85 omdömen)

Utvalda temaresor från Peru

Filtrera resor till Peru efter tema

Bergen i norr och Amazonas

Höglandet i norra delen av Peru har många små och charmiga samhällen med byggnader från kolonitiden. I området hittar du dessutom The Amazon Basin som består av tjock regnskog med ett varierande djurliv.

Cuzco

Cuzco är inka-folkets gamla huvudstad, och du kan fortfarande hitta delar av den gamla staden. Cuzco är också utgångspunkt för besök i inka-folkets försvunna stad, Machu Picchu. Ruinerna är Perus viktigaste område inom arkeologi och historia. En resa till Machu Picchu bjuder på en underbar vy och fantastiska historier.

Lima

Lima grundlades i 1535. Invånarna i Lima är oerhört gästfria och det finns många sevärdheter. Det finns bl.a. många imponerande byggnader från kolonotiden, och många spännande museer som berättar om stadens och landets historia.

Nordkusten med Huarez

Den norra kusten i Peru bjuder på ett fantastiskt landskap med stora sanddyner och klippor. Det är hit man åker om man vill gå på trekking! Perus högsta berg finns här. Berget är 6 768 meter och det finns många bra trekkingrutter här.

Sydkusten med Arequipa

Sydkusten i Peru bjuder på många spännande och intressanta områden. Arequipa är Perus näststörsta stad och ligger i ett oerhört vackert landskap omringat av berg och vulkaner. På sydkusten hittar du staden Pisco och historiska och arkeologiska sevärdheter så som gamla gravplatser från Paracas kulturen.

Titicacasjön

Titicaca sjön ligger 3820 meter över havet. Titicaca är den sjö i världen som ligger högst över havet och är dessutom Sydamerikas största sjö. Luften är klar och vattnet är blått i den vackra sjön. Från Puno kan du segla ut på sjön och besöka några utav de 36 andra öarna som finns där.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.