Resor till Polen

Resor till Polen

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Polen är ett land under utveckling som har väldigt mycket att bjuda på. Detta gästfria land har tack vare sin historia och geografiska läge både fungerat som en bro och gränsland mellan Öst- och Västeuropa. Vill man uppleva hur ett land bygger upp sig själv från början bör man besöka Polen. Polen är en mångsidig nation med olika religioner och kulturer. Här finns allt från moderna storstäder till landsområden där häst och vagn fortfarande är det vanligaste kommunikationsmedlet.
Bedöm resmål
4,6
(58 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Polen - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Polen.

De Polska Tatrabergen

I södra Polen ligger Tatrabergen som är landets högsta och mest betagande bergsområde. Vackra bergssjöar och branta snirklande stigar leder tankarna till Alperna, för de som besöker Polens vanligaste resmål.

Gdansk

Gdansk är Polens mest intressanta stad, efter Krakow. Den vackra hansastaden med de många imponerande forntidslämningarna, firade år 1997 sin tusenåriga födelsedag. Detta ger ytterligare tyngd åt Gdansks historiska betydelse.

Krakow

Krakow är Polens kulturella centrum nummer ett. Det är i varje fall det intryck som staden ger besökande turister. Krakows historia kan spåras tillbaka till den äldre stenåldern.

Poznan

Poznan är en av de städer i Polen som mest påminner om städer i väst. Den mer än 1000 år gamla handelsstaden har en lång historia bakom sig. Det var till exempel här upproret mot den kommunistiska makten ägde rum år 1956.

Szczecin

Den gröna staden i västra Pommern, Szczecin, är en mycket turistvänlig stad som ligger i vackra grönområden. Även om stadens historiska områden ödelades under andra världskriget är den ett mycket välbesökt resmål.

Warszawa

Efter andra världskriget, då 75 procent av Warsawa ödelades, har huvudstaden byggts upp igen från grunden. I dag framstår den som en modern storstad, med många historiska sevärdheter i behåll.

Wroclaw

Polens fjärde största stad, Wroclaw, är den ekonomiska, kulturella och intellektuella huvudstaden i västra Schleswig. Den vackra staden med de många sevärdheterna består av 112 broar som förbinder de 12 öarna som staden vilar på.

Zakopane

Zakopane - beskrivelse kommer snart.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.