Resor till Rumänien

Resor till Rumänien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Vagnar dragna av hästar rullar ut från sidogatorna och försöker att komma in på huvudvägarna där de nya, snabba bilarna kör i kapp, alltmedan kuskarna pratar affärer i sina mobiltelefoner. På landet ser bönderna tv via satellit, men sätter fortfarande hästen framför plogen när de plöjer längs forten från medeltiden och de Dracula-liknande slotten. Landet är nämligen även Greve Draculas hemort. Rumänien försöker komma ifrån Ceausescus skugga och övergången är inte helt lätt. Men en framtid där de starka men fascinerande kontrasterna kanske möts en dag, verkar redan nu inte helt orealistisk.
Bedöm resmål
4,5
(36 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Rumänien - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Rumänien.

Bukarest

Den latinska atmosfären blandat med kyrkornas lite mystiska, ortodoxa stämning bildar tillsammans en mycket speciell, spännande och väldigt östeuropeisk huvudstad. Här existerar ett trevligt cafèliv i och omkring parkerna, vilka även är en samlingspunkt för den rumänska ungdomen.

Den rumänska svartahavskusten

Om du tycker om stränder och semesterstämning är staden Mamaia, som ligger vid den rumänska Svarta Havets kust, en perfekt plats. Låga priser gör det ännu mer attraktivt att spendera en del av semestern här. Om man vill kombinera strandlivet med lite kultur och medeltidshistoria bör man åka till Constanta.

Transylvanien

Bran, slottet som var Draculas hemvist, ligger mitt i Transsylvanien. Men det finns många praktfulla medeltidsbyar där livet går sin lilla gång som det har gjort i flera hundra år. Om man är historieintresserad eller behagas av historiens vingslag, är Transsylvanien ett underbart område.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.