Resor till Ryssland

Resor till Ryssland

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Det råder inget tvivel om att Ryssland om resemål är en stark upplevelse. Man kommer till att uppleva historiens vingesus på närmaste håll i ett land, var skönhet och fattigdom går hand i hand. Skillnaderna i världens största nation är enorm. Landet är en sammanblandning av olika kulturer, moderna storstäder, oändliga ödemarker, överdådiga sevärdheter och bysamhällen i omvältning. Resan till Ryssland är en upplevelse, som endast få av världens länder kan leva upp till i spänning och intensitet.
Bedöm resmål
4,6
(77 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Ryssland - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Ryssland.

Kaliningrad

Kaliningrad, som ligger lösriven från resten av Ryssland, är ett intressant resmål för folk som är intresserade av historia. 700 år i tysk besittning har satt sina spår på den tidigare hansastaden, som idag har riktigt mycket att bjuda på.

Karelia

Sida vid sida om Finland ligger Karelen som är en spännande region med vild natur, stora skogar och nästan 60 000 sjöar. 55 kilometer från Karelens huvudstad, Petrozavodsk, ligger den berömda Kishi-ön med de vackra träbyggnaderna.

Moskva

Rysslands Moder, Moskva, är allt för alla. Den historiska metropolen är en blandning av nytt och gammalt, fult och vackert, västligt och betongkommunistiskt. Fantastiska sevärdheter står sida vid sida med förfallna byggnader. Men tråkig, det är den inte.

Novgorod

Novgorod var i 600 år Rysslands konstnärliga och politiska centrum. Stadens roll i rysk historia avspeglar sig i de många vackra sevärdheterna som präglar stadsbilden. Novgorod som ligger på motorvägen mellan St. Petersburg och Moskva är absolut värd ett besök.

Siberia

Sibirien är enormt stort. Dels i omfång och dels i ryssarnas minne, där området framkallar fruktansvärda minnen. Men området är också fantastisk natur i form av sjöar, berg, skogar och landskap med en närmast ofattlig skönhet.

St. Petersburg

Rysslands näststörsta stad, St. Petersburg, är en av de vackraste och mest lovande turiststäderna i Europa. De många vackra byggnaderna och palatsen, som uppfördes under tsartiden, bidrar med att göra staden till framtidens turistmagnet i Östeuropa.

Uralbergen

Uralbergen sträcker sig över 2000 kilometer från Karahavet i norr till utkanten av Kasakhstan i söder. Bergskedjans toppar når aldrig över 2000 meters höjd. Området är därför idealiskt för trecking, klättring, rafting och längdåkning på skidor.

Vladivostok

Byen, der har cirka 700.000 indbyggere, er en af de mest interessante i det østlige Rusland. Vladivostok var engang et lukket skjul for den russiske stillehavsflåde, men i dag har byen et voksende kulturliv og en livlig samhandel med de omkringliggende asiatiske lande.

Volkaregionen

I Volgaregionen, längs Europas största flod, ligger ett pärlband av mer eller mindre intressanta städer som på ett eller annat sätt är beroende av Volga. Dessa städer ger insikt i Rysslands historia och kulur.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.