Safari till Kenya

Safari till Kenya

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor

Om man önskar att åka på safari i ordets ursprungliga betydelse så är Kenya det helt rätta valet. Begreppet om safari härstammar från detta äventyrliga land, var alla de kända djurarterna lever. I landets många safariparker- och områden finns det rikligt med möjligheter för att stöta på ”The Big Five”: lejon, elefanter, leoparder, vattenbufflar och noshörningar.

Kenyas vilda och vackra natur är lovprisad av många och det är inte utan orsak. I de världsberömda safariparkerna kan man också stöta på tusentals hyenor, geparder, flamingon och giraffer. I safariområdet Masia Mara kan man från juli till oktober se den enorma vandringen med 1,5 miljon gnuer och en halv miljon zebror. Drömmen om en safari blir i Kenya verklighet. Du kan redan sen fram emot en upplevelse utöver det vanliga.

De många organiserade safariexpeditionerna i Kenya är av mycket hög kvalitet. När man åker på safari är man ett sällsynt vittne till naturens gång – man vet aldrig vilka överväldigande syner som väntar från dag till dag.

Kenyas variation i landskap och djurliv är helt speciell på grund av landets speciella läge. Med mycket stora höjdskillnader i landskapet finns det optimala förutsättningar för ett mångfaldigt djurliv både i luften och på jorden. Dessutom kan du i Kenya njuta av långa, solfyllda dagar med värme och behagliga temperaturer.

I Kenya finns det inte bara en sorts safari. Med så många safariområden- och parker kan man uppleva det vilda djurlivet i hela sin mångfald. I Samburus halvöken kan man se de enorma mängder flyttfåglars fantastiska formationer och i Amboseli kan man betrakta fåglarna vid de många sjöarna med Kilimanjaro i bakgrunden.

Mount Kenya National Park ligger vid foten av landets högsta berg på 5 199 meter. Från deras Mountain Lodge kan man betrakta fågellivet, samt njuta av synen av elefanter, bufflar och antiloper som dricker av den närliggande sjön.

Kenya är det helt rätta landet att åka på safari till.

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.