Resor till Schweiz

Resor till Schweiz

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Schweiz, det lilla bergsomkransade landet med sina banker, gökur och fabelaktiga skidsportfaciliteter står som en klar bild i dom flestas medvetande. Och det är inte så konstigt, för Schweiz är på många sätt ett fantastisk land.
En semester i Schweiz förknippas nog omedelbart med skidåkning och vandringar i alplandet, men faktiskt kan landet erbjuda en lång rad varierade tillbud, som omfattar allt ifrån alplandets snötäckta bergstoppar, moderna storstäder till det varma klimatet vid gränsen till Norditalien.
Bedöm resmål
4,5
(54 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Schweiz - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Schweiz.

Davos

Davos - beskrivelse kommer snart.

Geneva

Geneve är som så många av Schweiz' andra städer på en gång gammal och modern. Staden ligger mellan Rhönefloden och Genfersjön och har utsikt över både gamla borgar och snöklädda bergstoppar. Men samtidigt är staden en internationell huvudstad och utgör basen för en lång rad nationella och internationella organisationer.

Lausanne

Lausanne är en charmig stad liggandes på en lång rad branta bergssluttningar vid Genfersjön. Här kolliderar historiska hus med moderna kontorskomplex och det har skapat en ganska enastående och stämningsfull stad.

Norra Schweiz

Bankbyggnader, varuhus och industriföretag dominarer en del av Norra Schweiz, men utanför dom stora städerna hittar man ett både idyllisk och charmigt landsområde. Och så rymmer landsdelen ju ochså Centraleuropas högsta vattenfall.

Södra Schweiz

Det soliga Södra Schweiz kan erbjuda både charm och ett skönt Medelhavsklimat. Landsdelen, som domineras av kantonen Tessin, är perfekt för vandrings-, cykel- eller badsemester vid någon av områdets många sjöar.

Veysonnaz

xx

Västra Schweiz

Har man sagt Schweiz så har man ochså sagt natur, ost och klockor. Och just dessa tre saker finns i rikliga mängder i Västra Schweiz' tre kantoner, Jura, Neuchâtel och Fribourg.

Zürich

Zürich är med sina 360 000 invånare Schweiz' största stad. Staden ligger i norra Schweiz, nära den tyska gränsen och är kanske mest känd för sina exlusiva banker och butiker.

Östra Schweiz

Höga berg, frisk luft och mondäna semesterstäder är kodord som gäller för Östra Schweiz. Här ligger det kända skidorts-meckat St. Moritz, vars områdes oändliga slingor och pister är i världsklass.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.