Resor till Slovakien

Resor till Slovakien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Slovakien, som engång var den mindre glamorösa delen av Tjeckoslovakien, blev 1993 en självständig nation. Idag är utvecklingen i landet mycket framskriden, och när man exempelvis besöker huvudstaden Bratislava, blir man positivt överraskade över dess vitalitet och omfattande kulturella utbud. Slovakien är också landet med de vackra bergscenariona från Tatra-bergen och trevliga byar, där häst med vagn fortfarande är det mest föredragna fordonet. Slovakerna är dessutom kända för att vara ett mycket gästfritt och vänligt folk.
Bedöm resmål
4,7
(16 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Slovakien - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Slovakien.

Bratislava

På ytan är Bratislava en mindre vacker stad. Vid närmare bekantskap är Slovakiens huvudstad emellertid ett spännande möte med många olika folkslag och ett otal upplevelser inom kultur, arkitektur och historia.

High Tatra Mountains

Tatrabergen, som ligger i norra Slovakien, är en skön blandning av vacker natur, höga berg och spännande aktiviteter. Det 1569 kvadratmeter stora bergsområdet erbjuder vandringsturer, bergssjöar, pister, samt ett omfattande växt- och djurliv.

Kosice

Med strax över 250.000 invånare är Kosice Slovakiens näst största stad. Den gamla handelsbastionen, som ligger i den östra delen av landet, är ett resmål med många sevärdheter och ett rikt kulturliv.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.