Resor till Slovenien

Resor till Slovenien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Slovenien, som tidigare var en del av Jugoslavien, framstår idag som det mest blomstrande, stabila och välbärgade landet på Balkan. Många resande uppfattar Slovenien som ett praktfullt och outforskat alternativ till de mer besökta remålen i Europa Det beror bland annat på att landet kan erbjuda allt från vackra, förtrollande alplandskap till solrika sandstränder och tempererade fastlandsområden. I städerna vill man sannolikt stifta bekantskap med den lokala befolkningen, som alltid är tillmötesgående och gästfri.
Bedöm resmål
4,6
(11 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

De Slovenska Alperna (Julianska Alp

De slovenska alperna, också kallade för de Juliske alperna, ligger i Sloveniens nordvästliga del. Området är utan jämförelse, landets vackraste och mest djurrika naturresort och ett paradis för turister som älskar långa vandringar och vackra berg.

Ljubljana

I mitten av Slovenien, 298 meter över havet, ligger landets huvudstad., Ljubljana, som imponerar med sin livliga atmosfär, sitt ungdomliga uttryck och sin fantastiska arkitektur. Staden är en perfekt utgångspunkt för en oförglömlig semester i Slovenien.

Maribor

Sloveniens näst största stad, Maribor, är ekonomiskt, kulturellt och forskningsmässigt centrum i landets nordöstliga del. Den trevliga vinstaden kan erbjuda en mängd av kulturella arrangemang samt en grundlig inblick i landets vinhistoria.

Sloveniens Adriaterhavskust

Längs den slovenska delen av Adriatiska havets kust, ligger de fyra charmerande kuststäderna Koper, Izola, Piran och Portoroz. Här finns sol, liv och glada dagar i ett och samma område, som lägger till ett nytt kapitel till Sloveniens mångfald.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.