Resor till Spanien

Resor till Spanien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Flamenco, konst, kultur, tjurfäktning, målarkonst, litteratur och sport. Spanien osar av sevärdheter och erbjudanden för turister och det härliga klimatet har under årtionden haft en stark dragningskraft på turister, särskilt resande från Nordeuropa. Spanien är dock mycket mera än charterturism och grisfester på Mallorca. Landet har en fantastisk och våldsam historia och flera världsberömda konstnärer, som Dali som Picasso, hade en stark anknytning till landet. Spanien erbjuder allt från läckra badstränder på Costa del Sol, gröna frodiga landskap i Baskerlandet till Gaudis äventyrliga arkitektur i Barcelona.
Bedöm resmål
4,6
(92 omdömen)

Utvalda temaresor från Spanien

Andalusien

Andalusien är platsen, om man gillar sol, strand och vatten. Här finner man bland annat turistorten Costa del Sol, som har framstående sandstränder ut mot Medelhavet. Ytterligare kan området uppvisa mysiga små byar, som ger en inblick i spanjorernas livsstil.

Baleariska Öarna

De baleariska öarna är platsen för människor som gillar sol, sand och vatten. Här hinner man några av landets bästa sandstränder, som ligger vid det turkisblåa havet. Dessutom kan de tre öarna erbjuda historiska monument och imponerande landskap.

Barcelona

Barcelona är staden som kan erbjuda allt. Här finns det fantastiska kulturella och historiska sevärdheter för många dagar och man tröttnar på att strosa runt i staden kan man koppla av på en av de framstående, vita stränderna som staden också tillhandahåller.

Bilbo

Bilbao er Baskerlandets hovedstad og en stor industriby. Det lyder ikke umiddelbart tiltrækkende, men Bilbao er mere end det. Byen er centrum for mange højere læreanstalter og et væld af udenlandske studerende læser i byen, så der er et festligt natteliv. Desuden er Guggenheim Museet i Bilbao et must-see, hvis man er i Baskerlandet. Spaniens pendant til Guggenheim Museet i New York er et fascinerende stykke arkitektur.

Castilla - La Mancha

Castilla-La Mancha området bjuder turister välkommen till medeltidsslott, charmiga landsbyar och frodig natur. Det finns massor att se i området, där man även får en god inblick i den spanska livsstilen.

Fuerteventura

Solresor till Fuerteventura garanterar upplevelser på en ö som badar i solen. Ön som tillhör Spanien ligger i Atlanten och är den näst största av Kanarieöarna. Huvudstad är Puerto del Rosario. En av anledningen till att många väljer solresor till Fuerteventura är öns otroligt stora och breda sandstränder, som mest av allt påminner om ett paradis på jorden. Det finns över 150 stränder och många är öde och orörda. En tur till en badstrand kan ofta innebära en behaglig och privat upplevelse oavsett om man är en familj eller bara ett par på romantisk tur. Vill du vara säker på en solrik semester med vita sandstränder och sköna stunder med familjen så sök bara efter solresor till Fuerteventura här i Travelmarkets sökmotor.

Kanarieöarna

De sju Kanariska öarna är kända som stora turistorter. Och det är också här som de vackraste vita sandstränderna finns. De sträcker sig över flera kilometer och ligger vid det azurblåa havet. Utöver turistområden kan öarna visa upp fascinerande naturområden och charmerande fiskebyar.

Katalonien

Den Katalanska regionen bjuder en ocean av spännande upplevelser. Här finns moderna storstäder, historiska sevärdheter, vackra naturlandskap och inte minst de fantastiska Pyrenéerna.

Madrid

Madrid är huvudstad i Spanien, och det är i sanning en riktig storstad. Staden uppvisar en pulserande atmosfär, men om man går lite avsides kan man även finna gamla mysiga stadsdelar där tiden stått stilla och där man för en tid kan slippa storstadens bultande puls.

Malaga

Malaga attraherar en mängd turister varje år. De flesta kommer för att slappna av på områdets vackra sandstränder, och njuta av det underbara väder. Men området kan även uppvisa små mysiga byar och imponerande berglandskap.

Menorca

Solresor till Menorca är lika med sol, strand och värme. Ön ligger i Medelhavet i samma ögrupp som bland annat Mallorca, och är en del av Spanien. Den har en mycket vacker natur och flera sköna barnvänliga sandstränder. Sök efter solresor till Menorca och du finner resor till en solskensö där man kan uppleva öns långa och rika historia. Speciellt i huvudstaden Mahon utmärker sig de gamla byggnaderna och kulturen tydligt. Mahon är en hamnstad där du kan hitta massor av butiker, caféer och fina restauranger. Solresor till Menorca bjuder på en ö som aldrig varit föremål för massturism och tack vare detta så har det varit möjligt att bevara öns natur. Menorca bjuder på en otroligt vacker och orörd natur, flera fantastiska stränder och ett gemytligt folkliv, både i huvudstaden Mahon och i den lite mindre byn Ciudadella i andra delen av ön. Om du är på jakt efter sol, strand, natur och ett trevligt folkliv, så sök solresor till Menorca direkt i Travelmarkets sökmotor!

Norra Spanien

I Nordspanien finns det möjligheter för att både njuta av strandlivet och den vackra bergiga naturen. San Sebastián bjuder på sköna sandstränder, medan andra regioner uppvisar frodiga och gröna landskapsområden med höga berg.

Palma de Mallorca

Palma er hovedstaden på Mallorca og en dejlig by at besøge som modvægt til strand- og badelivet. Byen er et farverigt vibrerende centrum med gotiske kirker, brede boulevarder, designerbarer og specialbutikker. Palma er en dejlig by at shoppe i og har masser at byde på, og når man bliver træt er stranden kun et stenkast væk.

Seville

Sevilla är Andalusiens största stad. Staden kan uppvisa en mängd av imponerande historiska sevärdheter, där bland minareten La Giralda och Alcázar palatset.

Teneriffa

Solresor till Teneriffa är detsamma som sol, värme och sköna upplevelser. Ön som ligger i Atlanten ca. 300 km från Afrikas kust tar årligen emot över 5 miljoner turister. Playa de Las Americas och Los Christianos som ligger på Teneriffas sydliga del är de mest besökta byarna. Generellt finner man flest turister i den södra delen, då vädret är mer instabilt och vått i den norra delen. Väljer man en av många frestande solresor till Teneriffa så är det värt att besöka byn Playa de Las Americas. Här finns massor av liv, goda restauranger, trevliga barer och shoppingcenter med oemotståndligt låga priser. Klimatet är milt och behagligt hela året runt. Genomsnittstemperaturen är mellan 20 och 25 grader, så man är inte nödvändigtvis tvingad att förlägga sina solresor till Teneriffa i sommarhalvåret. Teneriffa bjuder på sol och värme hela året runt.

Valencia

Staden Valencia är Spaniens tredje största stad. Staden drar ännu inte till sig så många turister, vilket är synd, eftersom staden har en livlig och charmig atmosfär och tillhandahåller åtskilliga intressanta museer.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.