Resor till Storbritannien

Resor till Storbritannien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Storbritannien är ett fascinerande och mycket sammansatt land som består av England, Skottland, Wales, Nordirland, Channel Islands och Isle of Man. Även om dessa områden administrativt sett hör ihop, kommer du att kunna utforska olika kulturer, språk och normer i de enskilda områdena. Även naturen är mycket varierad i detta stora land där särskilt Skottland och Wales uppvisar imponerande naturlandskap som tillhör de vackraste i världen.
Bedöm resmål
4,5
(91 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Aberystwyth

Aberystwyth är hem för det walesiska nationalbiblioteket samt ett av landets mest banbrytande universitet. Staden är verkligen värd ett besök när man ändå befinner sig i Wales.

Belfast

Belfast, Nordirlands huvudstad, är en stad som långsamt men säkert ökar avståndet till tidigare konflikter och stridigheter. Optimismen flödar i den vackra hamnstaden, som kan bjuda på åtskilliga sevärdheter och kulturella arrangemang.

Birmingham

Birmingham, som det ser ut idag, föddes i början på den "mekaniska tidsåldern", som ett barn av den industriella revolutionen, och den har fler kanaler än Venedig. I modernare tider har den blivit en dynamisk affärsstad som erbjuder en kulturell scen jämförbar med Londons, en varierad och livlig mix av shoppingmöjligheter, ett dynamiskt nattliv och stora internationella evenemang. Det finns ingen ände på mängden av utställningar, och åker man en bit utanför staden kan Englands vackraste landsbyggd beskådas.

Brighton

Brighton sammanfattar allt man kan begära av en traditionell, engelsk kuststad. Den var en gång ett fiskeläge, men i mitten på sjuttonhundratalet, när strandsemestrar blev "inne" bland dom kungliga, blev staden mycket populär.

Cardiff

En ung och vibrerande stad med massor av modern, gammal och vacker arkitektur. Cardiff är omringad av intressanta platser och underhållning som är lättåtkomlig med nya offentliga tranportmedel.

Cardigankusten

Detta enormt populära område med både vackra kuststräckor och badorter har under de senaste åren blivit exploaterad av massturism från speciellt England. Lyckligtvis har några av byarna lyckat behålla sin skönhet.

Edinburgh

Edinburgh bjuder på festivaler och underhållning med konst, teater och musik året runt. Smakerna är olika men Edinburgh är rik på historia och kultur och erbjuder sevärdheter och upplevelser för alla - från medeltida byggnader till den nya georgianska staden. Som Robert Stevenson sa: "Edinburgh är vad Paris borde varit".

England

England är ett varierat land som lyckas bibehålla den konservativa inställningen från historien, samtidigt som framtiden med all dess kulturella diversitet och modemedvetenhet välkomnas. Fortfarande pionjärer inom konst och handel, har England allt ett land kan erbjuda den internationella turisten - både gammalt och nytt. Det är ett unikt och speciellt land.

England

England er et eklektisk og varierende land, som stadig har et konservativt livssyn. Det svælger i dets historiske fortid, samtidig med at det lukker fremtiden ind med dets kulturelle forskellighed og smag for det moderne. England er stadig forgænger, når det gælder kunst og handel, og landet har alt, et land kan tilbyde den internationale rejsende, både af nyt og gammelt. Det er et ganske unikt og bemærkelsesværdigt sted.

Glasgow

Glasgow ligger endast 48 kilometer från Edinburgh. Tyvärr har staden har ganska dåligt rykte och många tror att Glasgow är grå, trist och deprimerande fast det är inte sant. Glasgow har mycket att erbjuda. Invånarna är kända för sin humor och staden är levande och mycket intressant.

Gower halvön

Gower är en av de populäraste attraktionerna i Wales. Detta är inte överraskande eftersom man finner landets vackraste landskap här.

Liverpool

År 1207 beviljade Kung John nybyggarna rätten att bygga en hamn vid floden Mersey, och nu, 713 år senare, är det fortfarande Englands näst viktigaste hamn. Liverpool är en stad med en stark identitetskänsla, och den är världskänd för sin anknytning till The Beatles. Här finns hundraåriga banker, affärsbyggnader och bostadsområden bland dimma, måsar och återstoderna av förfallen stadsbyggnation. Åren av ekonomisk nedgång har gjort staden till en konstig kombination av storhet och elände och det är detta som ger Liverpool sin skarphet. Här finns dock charm, atmosfär och massor att göra en regnig dag. Carl Jung kallade den "Livets damm". ("The pool of life").

London

London var från början två åtskilda städer, Westminster och The City of London, som med tiden växte ihop samtidigt som småbyar runt omkring uppslukades. Som den nu största staden i Europa har London en viktig roll inom både konst, mode och kosmopolitisk kultur. Var man än befinner sig i denna storstad känns den "vilda" atmosfären.

Manchester

Staden är världskänd för sitt fotbollslag, Manchester United. Under dom senaste 15 åren har Manchester blivit synonymt med frasen "Cool Britannia", och staden har markerat sig musikaliskt - mest på grund av Oasis och The Stone Roses. Det är en bra turiststad, vars centrum har föryngrats dramatiskt efter mycket totalrenovering. Manchester har aldrig vänt ryggen till sitt industriella förflutna, och därför finns det många påminnelser om stadens framgångsår. Mycket arbete har lagts ner på att förbereda den inför "the Commonwealth Games" i 2002. Manchester känns mycket "ung", och den är full med studenter. Det är numera en av landets mest spännande städer.

Nordirland

Nordirland, som är ett av de mest förbisedda resmålen i Europa, är betydligt fredligare än vad ryktet säger. Den gästfria befolkningen och de många natur- och kulturupplevelserna landet erbjuder, gör Nordirland till en spännande destination.

Orkney Islands

Orkneyöarna ligger 9 km norr om fastlandet. Öarna är populära utflyktsmål för vandrare, dykare och fågelskådare. Det finns 300 m höga, branta klippor, vackra sandstränder och ett 4 500 år gammalt samhälle, Skara Brae. Ön är ett arkeologisk under och har ett varierande djurliv.

Skottland med Orkney & Shetlandsøer

Att resa till Skottlands små samhällen är som att resa tillbaka i tiden. Du reser tillbaka till en tid där det skotska folket kämpade för sitt hemland. I dag är dessa områden ett vackert minne av den skotska historien. Här finner man spännande kosmopoler ochfantastiska attraktioner. Skottland är landet där du kan upptäcka gamla traditioner och varierande kultur.

St Ives

Denna vackra och pittoreska fiskehamn representerar en sida av England vars like man inte hittar någon annanstans inne i landet. St Ives ligger på den speciella Cornish-kusten åt väster, och den har varit mycket populär bland konstnärer sedan Turner reste dit 1811. Den är annorlunda än den genomsnittliga engelska kuststaden, med sina krokiga gator, gränder och terasser på sluttningarna.

Swansea

En stad av kontraster. Livliga Swansea innehåller några av de bäst sponsrade museerna i Wales och ligger bekvämt bredvid några av de mest populära kustlinjerna och landskapen.

Wales

Med vackra landskap, söndervittrade stencirklar och slott, är Wales en av de bäst bevarade keltiska kulturerna, även om dess keltiska kusiner Skottland och Irland är mer romantiserade och internationellt kända.

Wales

Med vackra landskap, söndervittrade stencirklar och slott, är Wales en av de bäst bevarade keltiska kulturerna, även om dess keltiska kusiner Skottland och Irland är mer romantiserade och internationellt kända.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.