Resor till Sydafrika

Resor till Sydafrika

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Sydafrika är ett kontrastrikt land som bjuder på den mest extrema naturskönheten, men också den djupaste misären i de fattiga townships. Trots många och stora problem märks energin och optimismen på många ställen i landet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är en av de mest fantastiska länderna om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet.
Bedöm resmål
4,7
(99 omdömen)

Utvalda temaresor från Sydafrika

Cape Town

Kapstaden är en förunderlig blandning av den moderna västliga världen och tredje världen. Staden är Sydafrikas parlamentariska huvudstad och ligger vid foten av Tableberget med utsikt över atlanten. Och när det kommer till skönhet är det svårt att finna en annan stad i världen som kan mäta sig med Kapstaden.

Drakensberg

Drakenberg eller Drakberget ligger vid den östra gränsen till Lesotho. Här finner man Natals Kungliga Natinalpark, där man i botten av parken kan se en imponerande stor amfiteater. Mer imponerande ändå är dock Tugela vattenfallet, som faller 850 meter ned i fem etapper.

Durban

I KwaZulu Natal provinsen liggen hamnstaden Durban vid havet. Durban är idag känt som en festlig stad med ett häftigt nattliv, och den drar till sig många yngre resande. Vädret är varmt året om och Durban har långa stränder med bra vågor om man vill surfa.

Johannesburg

Johannesburg är den största staden i Sydafrika. Den är överbefolkad, larmande och på många håll grym, men den har också puls, färger och ett fantastiskt klimat. Många föredrar att skynda sig igenom Johannesburg med ett fast grepp om sina värdesaker, men om man verkligen är intresserad av att se alla sidor av Sydafrika så bör man se Johannesburg.

Kalahari Gemsbok Nationalpark

Denna enorma djurpark sträcker sig från den norra Kap provinsen in i grannlandet Botswana. Landskapet är en öken, men ändå fruktbart på sina ställen, där man bland annat kan se stora fågelflockar. De något mer skräckinjagande invånarna i parken är leoparder, vilda hundar och lejon.

Kruger Nationalpark

Kruger Nationalpark är nog den mest berömda i världen. Här kan man se lejon, leoparder, elefanter, bufflar, giraffer och en mängd andra exotiska djurarter. Parken är välorganiserad och turistanpassad på alla sätt och vis.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.