Resor till Tanzania

Resor till Tanzania

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
När man har sagt Tanzania, måste man också säga safari. De båda orden hänger intimt ihop. Landet har nämligen några av världens mest berömda och storslagna nationalparker, som Serengeni och Kiliminjaro, som är fyllda med exotiska djur- och växtarter. Tanzania skapades 1964 då länderna Zanzibar och Tanganyika smälte ihop. I dag är landet ett välbesökt turistmål, som främst gästas av vandringsentusiaster, bergsklättrare och naturintresserade.
Bedöm resmål
4,6
(78 omdömen)

Utvalda temaresor från Tanzania

Arusha

I det nordliga Tanzania, vid foten av Mount Meru, ligger Arusha, som är Tanzanias turistcentrum nummer ett. Staden har cirka 200.000 invånare och på grund av dess centrala placering i landet är staden en naturlig utgångspunkt för de flesta safarierna. Själva staden är en hektisk blandning av slum, moderna byggnader och ett färgsprakande gatuliv.

Dodoma

Tanzanias huvudstad, Dar es Salaam, som växte dramatiskt under 1900-talet, är i dag en behaglig storstad med över 2 miljoner invånare. Dar es Salaam, som betyder Fredens Hamn, är en charmerande blandning av många olika kulturer.

Mt. Kilimanjaro

Varje år försöker 5000 turister att nå toppen av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Bara en femtedel når dess högsta punkt, Uhuru Peak, men alla som försöker får sitt livs naturupplevelse.

Ngorongoro Nationalpark

Ngorongoro är ett av de vackraste och mest fantastiska naturfenomenen i Tanzania. Den gamla vulkankratern på 20 kilometer i diameter har ett varierat växtliv och med cirka 30.000 däggdjur har kratern en av de största koncentrationerna av vilda djur i Tanzania.

Serengeti Nationalpark

Serengeti National Park, som ligger i den norra delen av Tanzania, är en av Afrikas mest berömda nationalparker. Orsaken är kanske att den har världens största koncentration av storvilt, bland annat 1,6 miljoner gnuer och 250 000 gaseller.

Tanzanias kust

Trevliga byar, ändlösa sandstränder och sägenomspunna sevärdheter lockar varje år många turister till Tanzanias östkust. Här kan man bland annat besöka Tanga, Mtwara och Bagamoyo, som alla ger spännande inblickar i afrikansk kultur.

Zanzibar

Kryddornas ö, Zanzibar, som ligger utanför Tanzanias östkust, är ett av landets mest exotiska resmål. Den charmiga och kulturellt mångsidiga ön erbjuder turister många spännande upplevelser och aktiviteter.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.