Resor till Thailand

Resor till Thailand

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Inte på någon annan plats i Asien finner man så många tempel, historiska ruiner och övergivna städer som i Thailand. Är man intresserad av historia är Thailand rätt land att besöka. Om man är ute efter ren avkoppling är Thailands öar och stränder synonyma med paradiset. Långsträckta, vita sandstränder, skuggande palmer och turkosblått hav är Thailands varumärke.
Vill man kombinera sol- och badsemestern med storstadens nöjen kan den pulserande metropolen Bangkok rekommenderas. Staden vibrerar av aktivitet dygnet runt och är samtidigt en kulturell skattkista.
Bedöm resmål
4,6
(75 omdömen)

Utvalda temaresor från Thailand

Bangkok

Huvudstaden Bangkok sover aldrig. Dygnet runt sjuder staden, med de många, vackra buddisttemplen, av liv. På dagen dominerar buddistiska munkar i saffransgula klädesdräkter, stadsbilden och på nätterna gör de lättklädda go-go flickorna entré.

De Thailändska Öarna

De thailändska öarna kan bäst beskrivas som ett tropiskt paradis. Mjuka, vita stränder, uppfriskande turkisblått hav och kokospalmer som vajar i vinden är det scenario som möter en turist på de thailändska öarna. Öarna bildar den perfekta ramen för en avslappnande solsemester och det är fullt möjligt att utöva alla former av vattensporter längs stränderna. De vackra korallreven som omger öarna myllrar av färggranna fiskar och är ett fantastisk utflyktsmål för dyk- och snorkelupplevelser.

Det Centrala Thailand

I det centrala Thailand finner man ruinerna av de förra huvudstäderna Sukhothai och Aytthaya, som vittnar om forntida storhet och betydelse. Samtidigt är området det enda i Thailand som fortfarande är oberört av massturismen. Så det är hit man ska resa om man vill uppleva det ursprungliga Thailand.

Norra Thailand

Norra Thailand bjuder på storslagna naturupplevelser. I det bergiga området, som i stort sett är täckt av regnskog, kan man rida på elefanter och besöka de många folkstammar som lever i området. Norra Thailand har också en stolt tradition av konsthantverk och är samtidigt det område som gör mest väsen av de nationella festerna.

Phuket

Savner du et tropisk paradis, så skulle du måske tage på ferie til Thailands Phuket. Den velkendte feriested har topmoderne faciliteter, flot natur og en lokal befolkning, der lever op til landets tilnavn "Smilets land".

Siam Bukten

Området söder om Bangkok är thailändarnas eget semesterområde och i badorten Hua Hin semestrar även den kungliga familjen. Områdets sköna stränder bildar en ideal ram för en avkopplande solsemester.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.