Resor till Tunisien

Resor till Tunisien

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Sagolandet Tunisien, som ligger ett stenkast från Sicilien, är ett praktfullt semesterställe. Från dadelpalmernas skugga i ökenoaserna kallar minareterna till bön. Den arabiska världen har en lång historia bakom sig i detta land, men rötterna går längre tillbaka. I tidernas morgon slogs Kartago mot de romerska kejsarna om herraväldet i Medelhavet. Romarna vann. Men ut över kulturella upplevelser är det huvudsakligen stränderna och den garanterade solen och värmen, som tilldrar tusintals turister.
Bedöm resmål
5
(2 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Tunisien - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Tunisien.

Djerba

Ön Djerba är som en paradisö. Här hittar du långa vita sandstränder med vajande palmer och olivträd. Om du föredrar sol och sommar, är Djerba det rätta stället. Blir du trött på sanden och palmerna, är de lokala i regel mycket gästfria och vill gärna prata med de resande.

Monastir

Staden Monastir är födelsestad för landets före detta president under 31 år, Habib Bourgibas. Han har tagit både landet och staden med sig in i den moderna världen. Det finns ändå en charmerande atmosfär i Monastir, där man bland annat kan se en klosterfästning från år 796.

Södra Tunisien

I Sydtunisien ser du öknen över alla öknar. Här börjar Sahara. Dra ut på kamelryggen i öknen och känn ensamheten. Storheten är skrämmande. Är du uthålling, är det möjligt att åka på en flera dagars safaritur. Efter en längre tid hamnar du i en oas, frodig med palmer. Overkligt, men sant. Sahara är som en dröm.

Tunis

Tunis är staden där man måste utforska de trånga gatorna och uppleva det pulserande livet i souken (basar), där köttet hänger fritt, kryddor formas i pyramider och parfym säljs i små flaskor. Njut av den islamiska arkitekturen och se hur araberna har inspirerats av europeerna och omvänt. Eftermiddagen tillbringas på ett café med en vattenpipa och backgammon.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.