---> Resor till Turkiet | Hitta de billigaste reseerbjudandena här
Resor till Turkiet

Resor till Turkiet

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Turkarnas översvallande vänlighet och Turkiets spännande mix av Europa och Mellanöstern gör landet till ett av världens mest attraktiva för resanärer som söker upplevelser utöver de vanliga. Turkiet erbjuder en mängd sevärdheter och aktiviteter från vattensport till bergsvandring till arkeologiska utgrävningar och nattklubbar. Söker man orientalisk mystik och öde landskap, men också moderna semesterfaciliteter och storstäder är Turkiet det rätta stället.
Bedöm resmål
4,4
(31 omdömen)

Utvalda temaresor från Turkiet

Filtrera resor till Turkiet efter tema

Ankara

Ankara är Turkiets huvudstad, som ligger i centrala Anatolien. Den omges av ökenlandskap. Här har regeringen sitt huvudsäte, men staden har också andra attraktioner. Till exempel det byzantinska citadel, Hizar.

Bodrum

Bodrum er Herodots (historiefortællingens fader) fødested. I Bodrum ligger det imponerende St. Peters Slot fra 1500-tallet. Tæt på Bodrum ligger også Ölü Deniz, hvor man finder en dejlig lagune med krystalklart vand og en smuk strand med et imponerende bjerglandskab som dekorativ kulisse.

Istanbul

Även om Istanbul inte är Turkiets huvudstad så är staden fortfarande landets mest intressanta. Istanbul är en förförisk metropol som bjuder på livliga basarer och fantastiska palats i orientalisk stil. Istanbul var i många århundrade den civiliserade världens huvudstad och är i dag den viktigaste staden i Turkiet, när det gäller kultur och handel.

Turkiets Svartahavskust

Svartahavskusten i Turkiet är ett av de mest frodiga områdena i landet. Naturen präglas av frodiga gröna kullar och djupa dalar som lutar ner mot oberörda sandstränder. Ytterligare finns det en del trevliga småstäder i området.

Turkiets sydkust

Västra Medelhavskusten i Turkiet bjuder på åtskilliga spännande kulturella och historiska sevärdheter. Dessutom är området känt för de utomordentliga sandstränderna omgivna av azurblått hav.

Turkiets västkust

Vid den Egeiska Kusten hittar man otaliga historiska höjdpunkter. Här finns bland annat Homers födelsestad Izmir, samt resterna av Troja från Homers Iliaden. Blir man trött på att vandra runt bland sevärdheterna, kan man slappna av på de vackra vita sandstränderna som finns i området.

Turkiets östra Medelhavskust

Östra Medelhavskusten i Turkiet bjuder på en stor variation av sevärdheter. Här finns bland annat imponerande moskéer och spännande museer. Området kan också visa fram sköna vita sandstränder där man kan bada i det turkosblå havet.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.