Resor till USA

Resor till USA

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
USA är landet som har allt. Amerikanerna själva brukar säga att de är ett levande bevis på att många folkslag kan leva tillsammans i ett land. USA är ett storslaget land, både mänskligt och landskapsmässigt. När man reser genom landet finner man alla kulturer representerade och man möter en mångfald i landskapet som man inte kan finna på andra platser i världen.
Bedöm resmål
4,6
(89 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Alaska

I Alaska finns USA´s mest karga natur. Här finns höga berg, djupa klyftor och enorma gletschrar som ger naturupplevelser man inte kan finna på många andra platser i världen. En tur till Alaska är en tur i den vilda naturen.

Atlanta

Storstaden Atlanta är en blandning av gammalt och nytt, här är toppmoderna byggnader blandade med byggnader som är fler hundra år gamla. Atlanten är en färgstark stad med livlig och trevlig stämning. Desutom är Atlanta Martin Luther Kings födelseort.

Boston

Boston är en storstad med mycket liv och rörlighet, men staden hyser också många historiska byggnader. Boston är en bra plats att besöka om man vill lära sig mera om USA´s historia.

Chicago

I Chicago finner man en härligt sammansatt kultur från de många olika folkslag som bor i staden. Den spännande kulturen uppvisar bland annat en fin jazz- och bluestradition, vacker arkitektur och utmärkta restauranger.

De Mittatlantiska Staterna

Höga berg och djupa dalar präglar landskapet i området omkring New York och de mittatlantiska staterna. Här ligger små charmerande bondgårdar inbäddade i dallandskapet.

Den Gamla Södern

Den gamla södern har i flera omgångar varit centrum för strider, först mellan svarta och vita och därefter mellan syd och nord. Tidigare var området bebott av många olika indianstammar, men med tiden har det förändrats. Området bjuder på otroligt vackra naturupplevelser.

Hawaii

Vackra sandstränder med svajande palmer och azurblått hav är vad man finner på Hawaii. Om man tycker om sol, strand och hav är Hawaii en utmärkt semesterort. Vidare finns här ypperliga möjligheter att windsurfa.

Huvudstadsområdet

I öststaterna omkring huvudstadsregionen finner man vackra naturområden med stora områden av fruktbar jord. Här finns stora farmar, brusande älvar och stora gröna skogsområden som pulserar av djurliv.

Kalifornien

Till Californien reser folk för att få se sina drömmar gå i uppfyllelse. Staten kan visa upp imponerande naturlandskap med berg, öken och vackra sandstränder. Det är också här man finner drömmarnas stad, Los Angeles.

Los Angeles

Los Angeles är drömmarnas stad och det är här man kan möta kända skådespelare på Rodeo Drive. Det är också hit många amerikaner åker när de drömmer om att finna lyckan och tjäna miljonbelopp inom filmindustrin.

Miami

Miami och Orlando förknippas med tropiskt klimat och massor av sol. Vidare bjuder de två städerna på vackra naturområden, långa, vita sandstränder och nöjesparken Disney World.

Midwest

De mellanvästliga staterna är präglade av prärieland och var tidigare hemort för Sioux indianerna. Det var också i detta område som General Custer och Crazy Horse utkämpade sina slag. I dag är området ett vigtigt lantbruksområde med många stora farmar.

New England

Tycker du om att åka skidor, vandra i berg eller ta en kanottur på brusande floder är New England helt rätt för dig. En stor del av området är täckt av berg och skog med fenomenala utsikter till utomhusaktiviteter.

New Orleans

New Orleans hyser många olika folkslag vilket ger staden en mycket speciell och sammansatt kultur. Staden är vidare känd för sin utsökta arkitektur och sina många berömda musiker.

New York

New York är en multikulturrell storstad med en puls som alltid slår. Staden drar till sig alla typer av människor och har en livlig och kaotisk atmosfär. Desutom är det här man bland annat finner Frihetsgudinnan, Times Square och Empire State Building.

Nordvästra USA

Det norvästliga området i USA är området man bör åka till om man tycker om utomhusaktiviteter. Här fångas miljontals laxar om året, här finns fina chanser till skidsport samt utmärkta möjligheter till trekking i bergen.

Rocky Mountains

Rocky Mountains området är, precis som namnet antyder, präglat av den enorma bergskedja som reser sig genom flera stater. Mellan de höga bergen kan man i detta vilda naturområde uppleva brusande floder och stora skogar.

San Francisco

San Francisco är en stad med avslappnad atmosfär och gästvänlig befolkning. Staden är bland annat en hemort för beat-generationen och flowe power kulturen, vilket sätter sin tydliga prägel på staden och dess befolkning.

Seattle

Staden Seattle är belägen i ett fantastiskt naturområde. Runt staden kan man uppleva vackra sjöar och imponerande höga berg. Staden är dessutom känd för sina utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger.

Sydstaterna

Många av staterna kan genom sina invånare ge dig en otrolig kulturell upplevelse. I området har det alltid funnits olika folkslag som med tiden har blandat sig och utvecklat en helt säregen kultur. Här har det till exempel bott många olika indianstammar, fransmän, spanska bosättare, folk från Karibien, Afrika och England.

Sydvästra USA

Det sydvästliga området i USA präglas av barsk och vild natur. Her finns djupa bergsklyftor, brusande floder, stora skogar och massor av höga berg. Här finner man också största delen av USA´s vilda hästar.

The Great Lakes

De stora sjöarnas område är hemort för mer än 15 000 mindre sjöar och en av världens största färskvattensjöar. Om sommaren finns goda möjligheter till vattensport medan vintern ger fina chanser till skidåkning och inte minst skridskoåkning.

Washington D.C.

Washington DC är knytpunkten för landets mest maktfulla människor och presidentens hemort, då presidenten bor i Vita Huset. Redan 1790 beslutade Thomas Jefferson och Alexander Hamilton att staden skulle vara landets huvudstad.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.