Resor till Vietnam

Resor till Vietnam

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Det de flesta förknippar med Vietnam är krig och förstörelse. Men det är 25 år sedan Vietnamkriget slutade och landet är på god väg ut ur krigets skugga. Det långsträckta landet har en säregen kultur som präglas av de många folkslagen som finns i landet. Landets storslagna natur består av väglösa urskogar, fruktbart lantbruksland, fina stränder och mystiska grottor. Men inte minst är landets befolkning känd för sin gästfrihet. Den möter man vare sig man är i en liten bergsstad eller mitt i Saigons pulserande centrum.
Bedöm resmål
4,6
(98 omdömen)

Utvalda temaresor från Vietnam

Filtrera resor till Vietnam efter tema

Halong Bay

Ha Long, vilket betyder "Draken som stiger ner" är ett av Vietnams naturskönaste områden. Utspridda i bukten ligger flera tusen kalkstensöar med fantastiska former. Öarna är präglas av fantastisk natur och spännande grottor och hålor.

Hanoi

Vårfesten i Hanoi är en ganska speciell upplevelse. Då vimlar hela denna charmerande huvudstads befolkning på gatorna. Men detta Vietnams konstnärliga och andliga centrum är värt ett besök året om.

Ho Chi Minh City

Saigon är Vietnams snabbast växande och modernaste storstad. Varje dag skjuter nya höghus upp i stadsbilden och den tidigare så använda företeelsen cyclo har förvisats från centrum. Saigon är den enda staden i Vietnam där det är liv nästan dygnet runt.

Hue

Den tidigare huvudstaden Hue är starkt präglad av sin period som kunglig residensstad. I stadens centrum ligger den storslagna kungastaden där regenterna höll hov. Utöver sina många historiska byggnader bjuder staden också på vietnamesisk charm och romantik.

Marble Mountains

Marmorbergen, som i verkligheten består av kalk, är fem stora bergstoppar, som har fått namn efter de fem elementen, vatten, eld, trä, metall och jord. Tidigare fanns det betydliga mängder marmor i klipporna, men idag är det förbjudet att bryta denna stenart här.

Mekong Deltat

Så långt ögat når korsas risfält och fruktplantager av ett prydligt kanalsystem. Mekongflodens avlagringar i deltat har skapat fantastiska växtförutsättningar för grödorna och har gjort området till ett av de mest fruktbara i landet.

Nha Trang

Den sex kilometer långa stranden som börjar inne i själva Nah Trang lockar till sig fler och fler turister. Denna härliga stad på Vietnams sydostkust har lyckats bevara sin charm trots sin nya status som badort.

Norra Vietnam

Som turist överväldigas man ögonblickligen av den fascinerande nordvietnamesiska naturen som växlar mellan platt lågland i Röda flodens delta och oframkomliga berg. Bland bergen lever en stor del av landets minoriteter oberörda av tidens gång.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.