Weekendresor till Island

Weekendresor till Island

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor

Med sina storslagna berg, vackra vulkaner, naturliga källor, förtrollande gejsrar och klara luft är en weekendresa på Island det optimala sättet att uppnå ro, lugn och stillhet. Landets många naturliga fenomen, kulturella huvudstad och vackra omgivningar är nu möjliga att uppleva på oförglömliga weekendresor.

Oberoende om man besöker Island ensam, som par eller med hela familjen så kommer en weekendresa med säkerhet göra gott för sinnet och kroppen. Man kan till exempel slappna av i den naturliga Blue Lagoon, ta på lugna vandringar i det vackra landskapet eller njuta av konst och kultur i huvudstaden Reykjavik. Efter en weekendresa på Island är en sak säker: man vill komma tillbaka.

Överst på sidan kan du söka bland andra typer av reseerbjudanden eller destinationer.

Oavsett var man befinner sig på Island har man utsikt över landets många snöklädda vulkaner. Om man vandrar, cyklar eller rider i naturen kommer man att uppleva naturens skönhet på nära håll.

Från huvudstaden Reykjavik är det enkelt att åka på utflykter. Dessutom finns det runt omkring i landet många fantastiska övernattningsmöjligheter. Reykjavik är en mycket kulturell stad var man verkligen kan märka hur naturen inspirerar islänningarna. Längs gatorna hittar man bra, små restauranger, barer, caféer, gallerier, museer och butiker som det finns många av trots stadens storlek.

Totalt är över 11 procent av hela Islands täckt av glaciärer. I Europas största nationalpark hittar man Europas största glaciär Vatnajökull, som definitivt är värd ett besök eller fler. Det samma gäller för The Blue Lagoon. Med en naturligt förekommande temperatur på 38 grader och mineralhaltigt vatten är lagunen ett av Islands mest populära ställen att slappna av på.

Åker man på en weekendresa på den rätta tiden av året finns det möjlighet för att uppleva endera norrskenet eller fenomenet midnattssol. Islands naturliga skönhet och fascinerande huvudstad ger de optimala ramarna för en oförglömlig weekendresa.

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.