Resor till Zimbabwe

Resor till Zimbabwe

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Zimbabwe kombinerar det bästa med det värsta av Afrika. Landet har ett av de mest frodiga djurbestånden i Afrika. Naturen är förtrollande och skiftar från tjock skog till savanner och vattenrika flodområden. En av de mest fantastiska syner i världen kan ses här när Victoriafallen skickar ut kaskader av vatten i ett fritt fall på över 100 meter ner i Zambezifloden. I kontrast till den vilda naturens skönhet står befolkningen, där en fjärdedel lever under fattigdomsgränsen, 40 procent er HIV-positiva och nästan hälften av invånarna är arbetslösa. Dessutom bidrar oroligheter och upprorsstyrkor i ögonblicket till att det kan vara farligt att vara vit i landet.
Bedöm resmål
4,7
(80 omdömen)
Här nedan hittar du temaresor till andra länder än Zimbabwe - använd sökboxen överst för att söka efter resor till Zimbabwe.

Bulawayo

Zimbabwes näst största stad är inte bara en spännande stad med massor av museum och möjligheter att köpa lokal konst. Det är också utgångspunkt för ett besök i området som kan bjuda på förhistoriska grottmålningar, välbevarade ruiner och nationalparker för de safariintresserade.

Harare

The Sunshine City hör till den sofistikerade delen av afrikanska huvudstäder. Moderna byggnader utgör det finansiella centrat och en del av shoppingcentrat, men vägs upp av de många vackra gröna parkerna. Det finns massor av museer och marknader att titta på, och nattlivet är spännande med mängder av lokal musik

Hwange

Den största nationalparken i Zimbabwe ligger i väst och anses vara en av de mest intressanta nationalparkerna i Afrika. Koncentrationen av djur är så hög, att det är nödvändigt att jaga exempelvis elefanter, som rör sig i flockar på flera hundra djur.

Mana Pools Nationalpark

I denna lite mindre besökta nationalpark i norra Zimbabwe, kan en lyckad safari låta turister se både flodhästar, lejon, zebror och elefanter. Zambezifloden och de stora våtmarkerna gör området väl lämpat för båtsafari.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.