Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Senegal

Dakar

Le grand Mosqué

Varje fredag kallas det till bön från minareterna på denna moske, som är en av landets viktigaste muslimska helgedomar. Icke-muslimska kvinnor äger inte tillträde till denna heliga plats, medan däremot icke-muslimska män får besöka moskéen, även om de inte deltar i bönen.

Muséet Institut Fondamental d’Afrique Noir

Det mest anmärkningsvärda muséet i Dakar är Institut Fondamental d’Afrique Noir (IFAN), som har en stor samling av både senegalesiska och västafrikanska masker, statyer och musikinstrument.

Ön Île de Gorée

På denna lilla ö utanför Dakar bor inte mer än1000 invånare. Ön är bilfri, och den har fina stränder med stora hus från kolonialtiden. Det är värt att besöka ett par av öns muséer, bland andra ger Historical Museum en inblick i Senegals historia, medan la Maison des Ésclaves ger en hårresande bild av slavarnas förhållande under kolonialtiden.

Senegal

Cap Skiring området

För att få en annorlunda strandsemester, kan man tillbringa en tid på ryggen på några av Afrikas finaste stränder i området omkring Cap Skiring. Om vit sand under kokospalmer är något man drömmer om, så är detta den rätta platsen.

Fiskestaden St. Louis

En av de första franska kolonialstäderna var denna fiskestad. Staden sprider sig över fastlandet och en liten ö, på vilken de europeiska herremännen bodde. De europeiska residenserna från kolonialtiden med balkonger och jängrindar för med sig en doft från en svunnen tid. I St. Louis möts några av Senegals utländska kulturpåverkningar. Staden har både landets äldsta kyrka, en katedral från 1828, och en muslimsk kyrkogård, där alla de begravda fiskarnas nät ligger placerade på deras sista viloplats.

Parc National de Basse Casamance

I den södra delen av landet finns denna nationalpark, som har ett rikt djur- och växtliv. Den varierande terrängen, som består av savanner, sumpmarker och skogsmråden, är hem för över 50 olika djurarter. Parken kan ses från bil och från båt från Casamance-floden, som rinner genom parkområdet. Det är dock viktigt att vara ytterst försiktig för ögonblicket, då upproriska styrkor har gjort området osäkert.

Parc National du Delta du Saloum

Vid deltat mellan floderna Sine och Saloum ligger en nationalpark, som är berömd för sin skönhet. Floderna omkring deltat är hemplats för många olika fåglar, som lever i små laguner, på gröna öar eller i växtligheten längs vattnet. Det bästa sättet att se parken på är med den traditionella afrikanska båten piroguen, som kan manövreras mellan de många små öarna.

Strandområdet Petite Côte

Ett annat av Senegals bästa strandområden sträcker sig över 150 kilometer söder om Dakar. De största turistorterna i området är Mbour och Saly Portudal, vilka har fina badhotell. Det finns både gröna områden och golfbanor, om dagarna på stranden blir enformiga.

Boka dina sevärdheter här