Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Shanghai

Sevärdheter

Det kinesiska kvarteret (Shanghai)
I det gamla kinesiska kvarteret finner man förutom stadsdelen, som är en sevärdhet i sig själv, glädjens trädgård och basar (Yuayuan), som är ett bra ställe att äta frukost på. Här finns många små bodar, som erbjuder kinesiska delikatesser. Wuxintins tehus ligger mitt i en sjö i basarområdet, och här kan man avnjuta förträfflig te.
Hamnfronten, The Bund (Shanghai)
The Bund är Shanghais berömda hamnfront, som på 1930`talet var Kinas svar på Wallstreet. I stora byggnader i empirstil höll banker och försäkringsbolag hus. Det upphörde när kommunisterna övertog makten och förändrade hela staden. I dag är den finansiella världen på väg att hitta tillbaka till de gamla byggnaderna. The Bund har en stor hamnpromenad som immar av liv dag och natt.
Huvudgatan Nanjing Lu (Shanghai)
Nanjing Lu är Shanghais huvudgata. Här ligger enorma varuhus sida vid sida, och det kan investeras i allvärldens saker. Två av gatans Hualian och Shanghai No.1 existerade också innan Mao Zedong utropade Republiken China i 1949.
Shanghai museum (Shanghai)
Denna fantastiska byggnad blev klar i 1996 och gör upp med forntida kinesiska museer. Borta är långa gångar och halvtråkiga utställningar. I stället är en arkitektonisk pärla uppförd. Museets byggnader är formade som en kinesisk bronsurna, och invändigt rymmer museet en av världens mest imponerande samlingar av kinesisk konst.

Område och stadsguider

Ort: 
• Beijing
• Guangzhou
• Harbin
• Shanghai
• Sian
• Guilin
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.