Sevärdheter St. Croix

Sevärdheter

Fort Christiansværn (St. Croix)
Den gamla huvudstaden Christianssted vaktas av fortet, som stod färdigt år 1749. Fortet som i dag är museum med utställningar av fängelsehål och soldaternas gemak, skyddade förr mot pirater. Fortet har också fungerat som kyrka och guvernörsbostad.
Fort Frederik (St. Croix)
I Frederikssted ligger Fort Frederik, som ser ut som det gjorde den gång det blev färdigt, år 1760. Fortet byggdes för att skydda mot pirater och upproriska slavar. Vid fortet ligger frihetsplatsen, där Peter von Sholten den 3 juli 1848 frigav slavarna. Sedan 1976 har byggnaden fungerat som museum för bland annat slavarnas frihetsdeklaration.
St. Croix akvariet (St. Croix)
Om man planerar att snorkla ger akvariet en bra introduktion till vad man kan förvänta sig att se under ytan. Akvariet, som ligger i Christianssteds gamla tullbyggnad, är fyllt med tropisk fisk, sjöpiggsvin, koraller och andra djur som lever i vattnet. Emellanåt används akvariet för undervisningsändamål.

Område och stadsguider

Område: 
• St. Croix
• St. John
• St. Thomas
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.